-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 05

Ričardo Berankio tikslas – susigrąžinti prarastas pozicijas

Ričardas Berankis pagaliau nebejaučia skausmų. Aukščiausią pavarą treniruotėse įjungęs tenisininkas optimistiškai kalba apie sugrįžimą į turnyrus. 21-erių sportininko tikslas – susigrąžinti prarastą vietą pirmajame pasaulio reitingo 100-uke.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis dovanų gavo BMW automobilio raktelius. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Oficialiose varžybose R.Berankis nežaidė kovo mėnesio. „Tai ilgiausia pertrauka dėl traumos mano karjeroje“, – neslėpė tenisininkas.

Dėl priverstinių atostogų lietuvis buvo priverstas užleisti rekordines aukštumas pasaulio reitinge – per beveik keturis nežaistus mėnesius iš 73 vietos nukrito į 115-ąją.

Ryžtingasis tenisininkas ir jo treneris Remigijus Balžekas pripažįsta – užtruks laiko susigrąžinti turėtą sportinę formą, tačiau tikisi dar iki šio sezono pabaigos grįžti į prarastas pozicijas. O gal ir aukščiau.

Iš Lietuvos R.Berankis išvyks šeštadienį – skris į JAV, kur po savaitės, liepos 18 dieną, planuoja startuoti pirmajame turnyre, Atlantos „ATP 250“ serijos varžybose.

Penktadienį tenisininkas žada apsilankyti ir Sereikiškėse, kur Lietuvos rinktinė su Maroku kausis dėl išlikimo Daviso taurės Europos-Afrikos zonos II grupėje. Tiesa, tik kaip žiūrovas. „Į rinktinę ateityje tikrai grįšiu“, – pažadėjo R.Berankis.

Dovanų – BMW automobilio rakteliai

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ričardas Berankis
R.Berankiui – BMW rakteliai.

Po ilgos pertraukos startuoti varžybose planuojantis R.Berankis sulaukė ir daugiau džiugių žinių. Prie tenisininko rėmėjų gretų antradienį prisijungė BMW. Garsaus Vokietijos automobilių gamintojo atstovas Lietuvoje – UAB „Krasta Auto“ – įteikė R.Berankiui raktelius BMW automobilio, kuriuo Lietuvoje jis galės naudotis kada panorėjęs.

„Vairuotojo teises turiu nuo 18 metų. Per šį laiką padariau tik vieną nusižengimą. Pilaitėje mane nufotografavo greičio matuoklis. Tačiau greitį viršijau tik minimaliai – 11 ar 12 km/val. Net nepastebėjau, tačiau vėliau tėvui atėjo sąskaita“, – su šypsena apie savo, kaip vairuotojo, patirtį pasakojo R.Berankis.

– Kaip tavo sveikata? – žurnalistai antradienį paklausė R.Berankio.

– Gera. Šią savaitę treniruotėse jau dirbau tokiais krūviais, kaip ir prieš traumą. Jokių skausmų nejaučiu.

R.Balžekas: Treniruotėse jau dirbame 100 procentų. Esame labai pasistūmėję į priekį. Viskas bus gerai.

– Ar per neplanuotas atostogas nepriaugai svorio?

– Vienu metu šiek tiek buvau priaugęs, bet sugrįžau į treniruotes ir svoris atsistatė. Viršsvorio neturiu.

– Ar yra galimybė, kad neskubėsi ir turnyre Atlantoje dar nedalyvausi?

– Taip, yra. Į JAV išvyksime šeštadienį, ten dar pasitreniruosime, pažiūrėsime, kaip jaučiuosi. Antras variantas sugrįžimui būtų Los Andželas.

R.Balžekas: Dėl Atlantos galutinai nuspręsime kitą ketvirtadienį.

– Ar jau jautiesi pasirengęs varžyboms?

– Pajusti žaidimą laiko dar užtruks. Mėnesį, gal ir daugiau. Taip pat ir su fiziniu pasirengimu.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Treneris Remigijus Balžekas
Treneris Remigijus Balžekas

R.Baležkas: Dėl teniso pojūčio – nė kiek nesijaudiname. Kiek sunkiau bus su fiziniu pasirengimu. Tikimės, jog atvirajam JAV teniso čempionatui („US Open“, – aut. past.) jau būsime pasirengę. Manau, kad susigrąžinti formą Ričardui reikės kokių trijų turnyrų. Psichologinė R.Berankio pusė visada buvo stipriausia, todėl nemanau, jog jis išsigąs kažkokio varžovo. Esmė – pajusti varžybų ritmą. Tai užims šiek tiek laiko.

– Kokius tikslus keliate likusiai sezono daliai?

– Sugrįžti į pirmąjį 100-uką. Kaip seksis? Pamatysime (šypsosi).

R.Balžekas: Kažkokių tikslų dabar nekeliame. Aišku, iki metų pabaigos norime sugrįžti į pirmąjį 100-uką. Gal kiek aukščiau, nei buvome. Viskas priklausys nuo Ričardo sveikatos. Lengva nebus, tačiau į 100-uką grįšime – dėl to galite būti ramūs.

– Iškritimas iš pirmojo 100-uko turės įtakos?

R.Balžekas: O mes jame buvome (juokiasi)? Tai neturi jokios reikšmės. Iškritome ne todėl, kad blogai žaidėme. Matysime, kaip seksis artimiausiose varžybose. Galbūt nuspręsim pažaisti „Challenger Tour“ serijos turnyruose, pabandyti pasirinkti taškų ten.

– Kaip vertinate Lietuvos rinktinės galimybes šį savaitgalį Sereikiškėse vyksiančiame Daviso taurės mače su Maroku?

Į rinktinę R.Berankis tikrai sugrįš. Būtina žaisti už savo šalį. Tai yra garbė. Tik šį kartą taip susiklostė, – sakė R.Balžekas.

R.Balžekas: Prognozuoju, jog 3:2 laimės lietuviai (šypsosi). Lengva tikrai nebus, nes rinktinė neteko dviejų geriausių žaidėjų, o varžovai – patyrę. Svarbu, kad būtų kova. Tačiau teniso sąjungos sprendimas – teisingas. Rinktinėje turi atsirasti žaidėjų, bent panašių į Ričardą, kad būtų galima iš tiesų kovoti dėl vietos po pasaulio saule.

Žaisti antrojoje grupėje R.Berankiui nėra jokios naudos. Aišku, žmonėms įdomu pasižiūrėti, tačiau kiek žaidėme rinktinėje, tiek vėliau mėnesiui iškrisdavome iš rikiuotės. Komandoje turi būti trys keturi pajėgūs žaidėjai, kad būtų galima jais manipuliuoti. O kai turi vieną, pusantro arba du – sudėtinga.

– Ar yra sąlygos, kurias įgyvendinus R.Berankis grįžtų į rinktinę?

R.Balžekas: Kai ši jauna rinktinė įsitvirtins antrojoje grupėje. Tam gali prireikti laiko. Du, gal trys metai. Į rinktinę R.Berankis tikrai sugrįš. Būtina žaisti už savo šalį. Tai yra garbė. Tik šį kartą taip susiklostė.

– O kas nutiktų, jei iškristume į žemesnę grupę?

R.Balžekas: Mūsų jaunimas labai talentingas. Pasaulio jaunimo reitinge visi yra netoli pirmojo 100-uko. Jiems labai nedaug trūksta. Jei ir iškris – praeis metai, pora ir pakils. O jeigu ne – reiškia mūsų vieta ten. Lietuvoje reikia pasitempti visiems – žaidėjams, treneriams. Reikia, kad rėmėjai padėtų jauniesiems tenisininkams. Reikia dirbti, o pergalės ateis.

Antra nuo trečios grupės nelabai kuo skiriasi. Ar mes žaisime antroje ar trečioje grupėje – Lietuvos tenisui tai neturės didelio skirtumo. Kovojant dėl pirmos arba pasaulio grupės – skirtumas didelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius