Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 30

Ričardo Berankio „US Open“ startas : ar lietuvis grįš į pergalių kelią?

Ričardui Berankiui pasitaikė nebloga proga sugrįžti į pergalių kelią. Geriausias Lietuvos tenisininkas vėlų antradienio vakarą pradės savo pasirodymą paskutiniame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre. 89-ą vietą pasaulio reitinge užimantis 26-erių lietuvis paskutinio metų „US Open“ čempionato starte susikaus su tenisininku, kurį kartą jau yra nugalėjęs – 68-ąja pasaulio rakete Maleku Jaziriu.
Ričardo Berankio treniruotė „Flushing Meadows“ parke
Ričardo Berankio treniruotė „Flushing Meadows“ parke / Ulysse El nuotr.

Šiemet tenisininkai kartą jau kovojo. Halėje vykusiame „Gerry Weber Open“ turnyre rezultatu 7:5, 6:4 pergalę šventė M.Jaziri. Tąkart R.Berankis žaidė neblogai, tačiau pirmo seto pabaigoje ir pirmo pradžioje padarytos klaidos lietuviui neleido smarkiau pasipriešinti.

Apskritai pagal tarpusavio dvikovas M.Jaziri pirmauja 2:1, tačiau vienintelį kartą, kai susitiko ant hard dangos, pergalę iškovojo 89-oji pasaulio raketė iš Lietuvos.

M.Jaziri žaidžia gerai, tačiau 32-ejų tunisietis turi silpną vietą, kuria gali pasinaudoti R.Berankis. Tai – smūgis iš kairės pusės. Atlikdamas „backhand’ą“ M.Jaziri dažniausiai „pjauna“ kamuolį, o toks smūgis varžovams dažniausia nepadaro jokios žalos. 68-osios pasaulio raketės atakos iš kairės pusės – retas reiškinys.

Taip, tai M.Jaziri nesutrukdė du kartus įveikti R.Berankį, tačiau abu sykius Tuniso tenisininkas tai padarė ant žolės dangos, kur „pjautas“ smūgis yra pavojingesnis, nei ant kitų dangų, nes po jo kamuolys atšoka žemiausiai. Žinant, kad Ričardas mėgsta bet kokiu atveju atakuoti, tai lietuviui ant žolės dangos kėlė daug problemų.

Visai ką kita galima pasakyti apie kitus M.Jazirio žaidimo aspektus. 32-ejų veterano pirmasis padavimas beveik visada perkopia 200 km/h greitį, nebent juo bandoma išmušti varžovą iš korto ribų. „Forehand’as“ taip pat yra veiksmingas ginklas – juo M.Jaziri puikiai skirsto kamuolius.

M.Jaziri galimybės triumfuoti pirmame „US Open“ čempionate yra vertinamos geriau. Tokias R.Berankiui nepalankias prognozes daugiausiai lėmė kuklūs geriausio Lietuvos tenisininko rezultatai. Per pastaruosius dešimt turnyrų 26-erių metų lietuvis sugebėjo iškovoti vos dvi pergales.

Tiesa, nors M.Jaziri prieš mėnesį nugalėjo Keviną Andersoną (ATP-35), neblizga ir jis. Iš paskutinių trylikos savo turnyrų 32-ejų tunisietis tik viename sugebėjo nukeliauti toliau antro etapo.

Ulysse El nuotr./Ričardo Berankio treniruotė „Flushing Meadows“ parke
Ulysse El nuotr./Ričardo Berankio treniruotė „Flushing Meadows“ parke

R.Berankio ir M.Jaziri poros nugalėtojas antrame „US Open“ čempionato etape susikaus su dešimtąja pasaulio rakete Dominicu Thiemu arba australu Johnu Millmanu, kuris R.Berankį prieš kelias savaites Rio olimpiadoje sutriuškino 6:0, 6:0.

Vien už dalyvavimą „US Open“ čempionate tenisininkams atiteks daugiau nei 43 tūkst. JAV dolerių ir 10 ATP reitingo taškų, tačiau R.Berankiui tai būtų menka paguoda, nes pernai jis turnyre pasiekė antrą etapą. Tad pralaimėjimo M.Jaziri atveju 26-erių lietuvis prarastų 35 treitingo taškus.

Primename, kad R.Berankio ir M.Jaziri dvikova bus ketvirta devintame korte, tad prasidėti turėtų apie 23.00 Lietuvos laiku. Lažybų bendrovė „Orakulas“ pranašauja gana užtikrintą Tuniso tenisininko pergalę.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Ričardas Berankis - Malekas Jaziri
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Ričardas Berankis - Malekas Jaziri

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius