Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 26

Rogeris Federeris pasiekė 100-ąjį karjeros finalą ir pasaulio reitinge pakils į trečią vietą

Rogeris Federeris pasiekė šimtąjį karjeros finalą ir pasaulio reitinge pakils į trečią vietą. Tai paaiškėjo kai Šveicarijos tenisininkas Londone vykstančio ATP paskutinio sezono turnyro pusfinalyje 7:5, 6:3 nugalėjo penktą pasaulio raketę Davidą Ferrerą.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Karjeros pradžioje negalvojau ar kažkada pasieksiu 100-ąjį finalą. Tačiau vieną dalyką jums galiu pasakyti tikrai, karjeros po 100-ojo finalo neketinu baigti“, - šypsodamasis kalbėjo R.Federeris.

D.Ferreras palūžo pirmo seto paskutiniame, dvyliktame geime. R.Federeris laimėjęs pirmą setą, dar kartą varžovo padavimus laimėjo antro seto pradžioje ir iniciatyvos nepaleido iki pat pabaigos.

Penkis kart šio turnyro nugalėtojas viso mačo metu varžovui nesuteikė nė vienos galimybės laimėti savo padavimų seriją. R.Federerio pirmas padavimas siekė 82 proc. R.Federeris iškovojo 16-ą pergalę iš eilės.

„Labai džiaugiuosi, kad vėl taip gerai sužaidžiau“, - po pergalės kalbėjo R.Federeris. „Tik taip reikia žaisti, jeigu nori nugalėti Davidą. Jam šis sezonas ir turnyras klostėsi puikiai.“

R.Federeris tapo trečiu tenisininku istorijoje pasiekusių šių varžybų finalą septintą kartą. Prieš jį tiek pat kartų finale žaidė Ivanas Lendlas ir Borisas Beckeris. Tai buvo 806 šveicaro pergalė ir pagal ši skaičių visų laikų geriausių sąraše jis susilygino su Stefanu Edbergu. Abu dalijasi šeštą vietą (daugiau iškovojo Jimmy Connorsas, I.Lendlas, Guilermo Vilasas, John McEnroe ir Andre Agassis). 

„Eidamas žaisti žinojau, kad galiu pasiekti 100-ąjį karjeros finalą ir, kad sekmadienį galiu iškovoti 70-ąjį karjeros titulą. Mano karjerą lydi sėkmė“, - kalbėjo Rogeris.

R.Federeris finale žais su Tomašo Berdycho ir Jo-Wilfriedo Tsongos poros nugalėtoju. Ši dvikova Lietuvos laiku prasidės 22 valandą.

VIDEO:

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius