Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 26

Rogeris Federeris: „Vimbldonas yra puiki proga sezoną apversti aukštyn kojomis“

Trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris šiais metais praleido pirmą „Didžiojo kirčio“ turnyrą per 17 metų. Šveicaras nerungtyniavo „Roland Garros“ čempionate, nes norėjo būti pasiruošęs savo mėgstamiausioms varžyboms Vimbldone. Maestro spaudos konferencijoje „All England Club“ atskleidė, kad buvo dvejonių ir dėl jo pasirodymo Didžiojoje Britanijoje.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu jau dalyvauji turnyre, tai nori jaustis taip, kad gali iškovoti pergales ir jame nukeliauti toli. Todėl aš ir esu čia, – tvirtai teigė šveicaras. – Labai džiaugiuosi, kad galiu sugrįžti į savo mėgstamiausią turnyrą, nes man buvo labai apmaudu, kad negalėjau rungtyniauti Paryžiuje. Tai yra puiki proga apversti sezoną aukštyn kojomis.“

Šis sezonas Šveicarijos tenisininkui, kol kas, nesiklosto itin sėkmingai. Maestro patyrė traumą jau po pirmojo 2016 metų „Didžiojo kirčio“ turnyro. Vėliau jį kamavo nugaros problemos, dėl kurių sportininkas nusprendė pailsėti ir ruoštis svarbiausioms sezono kovoms Vimbldone, olimpinėse žaidynėse bei „US Open“.

„Ši nugara man iškovojo 88 titulus, todėl ja esu patenkintas, – rėžė R.Federeris. – Manau, kad normalu, jog retkarčiais sportininkas turi sveikatos problemų.

Šį sezoną apie Vimbldono titulą negalvoju, nes jis yra labai toli. Novakas Džokovičius ir Andy Murray yra aiškus turnyro favoritai. Man reikia susikaupti ties savo žaidimu, pasiekti antrąją varžybų savaitę, įgauti gerą sportinę formą, pajausti ritmą ir tuomet galbūt galėsime apie tai kalbėti. Labai svarbu puikiai sužaisti pirmuosius mačus.“

R.Federeris septynis mėnesius neiškovojo nė vieno titulo, o savo rekordinį (17) „Didžiojo kirčio“ titulą laimėjo Vimbldone prieš ketverius metus.

Pirmame mače jis susitiks su kairiarankiu Guido Pella, o tai bus pirmoji šių tenisininkų tarpusavio akistata. Priminsime, kad sekančiame etape šveicaras gali susitikti ir su geriausiu Lietuvos tenisininku Ričardu Berankiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius