Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 02

Rogeris Federeris Vimbldone iškovojo 150-ą pergalę ant žolės

Trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris Vimbldone britams nepalieka jokių vilčių. Kol kas išvengiantis rimtesnių varžovų geriausias Šveicarijos tenisininkas vėlų penktadienio vakarą 6:4, 6:2, 6:2 lengvai nugalėjo 91-ą vietą ATP reitinge užimantį britą Danielį Evansą.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeriui tai buvo jau 150-oji karjeros pergalė ant žolės. Pagal šį rodiklį jis yra absoliutus rekordininkas. Ant šios dangos 34-erių metų šveicaras taip pat yra iškovojęs daugiausia – 15-a – ATP serijos titulų Atvirojoje eroje.

Į Vimbldono aštuntfinalį trečioji pasaulio raketė pateko jau keturioliktą kartą. Už tai Šveicarijos „maestro“ atiteko 180 ATP reitingo taškų ir 132 tūkst. svarų sterlingų. Aštuntfinalyje R.Federeris susikaus su Steve’o Johnsono ir Grigoro Dimitrovo poros nugalėtoju.

Beje, Vimbldone 34-erių metų R.Federeris gali tapti daugiausiai pergalių „Didžiojo kirčio“ turnyruose iškovojusiu teniso atstovu. Kol kas už jį viena pergale daugiau šios serijos varžybose yra iškovojusi Martina Navratilova, kurios sąskaitoje – 306 laimėtos dvikovos.

O tą padaryti R.Federeriui turėtų pavykti, ypaž žinant, jog šiemet Vimbldone šveicarui po kojomis krenta palankūs varžovai. Antrame etape jis išvengė dvikovos su Ričardu Berankiu, kurį įveikė 772-oji pasaulio raketė Marcusas Willisas, o trečiame etape jis susitiko su D.Evansu, nors galėjo tekti kautis su Aleksandru Dolgopolovu.

Trečioji pasaulio raketė Vimbldone šiemet viliasi iškovoti rekordinį aštuntą titulą. Kol kas 34-erių metų šveicaras pagal trofėjus Londone pirma vieta dalijasi su legendiniais Pete’u Samprasu ir Williamu Renshaw.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius