-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 07

Rusijos tenisininkių sensacingas pralaimėjimas pažymėtas rekordu

Rusijos tenisininkės patyrė sensacingą nesėkmę Federacijos taurės varžybose. Keturis kartus šių varžybų čempionės savo žiūrovų akivaizdoje nusileido Olandijos atstovėms, kurių gretose nebuvo nė vienos žaidėjos patenkančios į šimtuką geriausių.
Kiki Bertens
Kiki Bertens / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą varžybų dieną Olandijos tenisininkė Richel Hogenkamp šventė ir rekordinę pergalę. 141-ą vietą pasaulio reitinge R.Hogenkamp 7:6, 5:7, 10:8 nugalėjo Svetlaną Kuznecovą. Ši dvikova truko lygiai keturias valandas. Tai ilgiausias visų laikų Federacijos taurės mačas. 

VIDEO: Fed Cup 2016: Svetlana Kuznecova prieš Richel Hogenkamp

Rusijos rinktinė žaidė be peties traumą patyrusios Marijos Šarapovos. Olandijos rinktinė į Federacijos taurės pusfinalį pateko pirmą kartą nuo 1997-ųjų metų.

Kiki Bertens savo rinktinei iškovojo dvi lengvas pergales. Prieš S.Kuznecovą olandė laimėjo rezultatu 6:1, 6:4, o  Ekateriną Makarovą ji įveikė rezultatu 6:3, 6:4. 

VIDEO: Fed Cup 2016: Ekaterina Makarova prieš Kiki Bertens

„Tai nerealu, – teigė du mačus laimėjusi K.Bertens. – Nemanau, kad kas nors tikėjosi, kad laimėsime. Galbūt nesitikėjome net mes pačios. Tai neįtikėtinas jausmas.“

106-a pasaulio raketė šiuo metu „Fed Cup“ taurėje yra iškovojusi 13-a pergalių ir patyrusi vos vieną nesėkmę, tačiau Olandijos komandos lyderė pripažino, kad tai kol kas didžiausia jos ekipos pergalė čempionate.

„Mes esame tarp keturių geriausių pasaulyje, todėl tai neįtikėtina, – džiaugėsi K.Bertens. – Manau, kad mes dar to nesuvokėme. Turime kelis mėnesius priprasti prie šio pasiekimo ir tuomet kausimės dėl vietos finale.“

Po pergalės Olandijos komandos kapitonas Paulas Haarhuis neneigė, kad šiandien ketina gerokai atšvęsti. Pusfinalyje Olandijos rinktinė susitiks su Prancūzijos ir Italijos poros nugalėtoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius