Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 07

Saldus revanšas: Novakas Džokovičius tapo „Qatar Open“ čempionu

Antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius antrus metus iš eilės tapo „Qatar Open“ čempionu. Serbas finale nugalėjo savo amžiną varžovą bei jį iš ATP reitingo viršūnės išstūmusį Andy Murray. Katare vykęs mūšis truko beveik tris valandas ir baigėsi rezultatu 6:3, 5:7, 6:4.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius šiame susitikime pergalę galėjo išplėšti jau antrame sete. Serbas tris kartus buvo per tašką nuo čempiono titulo, tačiau A.Murray nepasidavė, sugebėjo išlyginti rezultatą, kol galų gale palaužė varžovo padavimų seriją ir laimėjo antrąjį setą.

Trečiame ir toliau vyko itin atkakli kova, kurioje N.Džokovičiui pavyko dar sykį palaužti A.Murray padavimus ir ketvirtuoju savo bandymu jis pelnė pergalingą tašką.

Šiame mače A.Murray laimėjo 78 proc. savo pirmųjų padavimų, o N.Džokovičius vos 68 proc. Škotas atliko 8 neliečiamus kirčius, o serbas – 2.

N.Džokovičius Dohoje rungtyniavo trečius metus iš eilės, o čempionu tapo antrus metus paeiliui. Tuo tarpu A.Murray į „Qatar Open“ turnyrą sugrįžo po dvejų metų pertraukos, o jame triumfavo 2008 ir 2009 metais.

Nors A.Murray finale patyrė nesėkmę, tačiau ATP reitinge jis tik dar labiau padidino savo persvarą prieš N.Džokovičių. Serbas apgynė savo 250 reitingo taškų, o niekur pirmą sezono savaitę praėjusiais metais nežaidęs britas pelnė papildomus 150.

„Qatar Open“ čempionui atiteko 209 tūkst. JAV dolerių čekis bei 250 ATP reitingo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius