Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 10 21

Tarptautinis olimpinis komitetas pareikalavo Šamilio Tarpiščevo pasiaiškinimo

Tarptautinis olimpinis komitetas prašo savo nario Šamilio Tarpiščevo išsamiai pasiaiškinti dėl dideles diskusijas sukėlusių jo komentarų. TOK taip nusprendė pasielgti kai Rusijos teniso vadovas vėlyvoje televizijos laidoje esą pajuokavo, kad seserys Serena ir Venus Williams yra kaip „broliai“ ir į jų pusę „baisu“ pažvelgti.
Šamilis Tarpiščevas
Šamilis Tarpiščevas / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė moterų teniso asociacija už tokias kalbas jau nubaudė Š.Tarpiščevą 25 tūkstančių dolerių bauda ir metams nušalino jį nuo veiklos su moterų tenisu. 

Š.Tarpiščevas išplatintame pranešime apgailestavo, kad buvo neteisingas suprastas ir ši istorija sulaukė tokio dėmesio. Tačiau rusaui teks aiškintis toliau. Tarptautiniame olimpiniame komitete jis dirba nuo 1994 metų. 

TOK atstovai pareiškė, kad jie susisiekė su Š.Tarpiščevu ir pareikalavo jo išsamaus pasiaiškinimo dėl Sereną ir Venus Williams įžeidusių komentarų.

Seserys Williams yra vienos tituluočiausių visų laikų teniso žaidėjų. Amerikietės kartu net 13-a kartų tapo „Didžiojo kirčio“ dvejetų turnyrų nugalėtojomis. Serena Williams 18-a kartų laimėjo „Didžiojo kirčio“ vienetų varžybas, Venus Williams tai padarė 7-is kartus. Abi sportininkės tapo daugkartinėmis olimpinėmis čempionėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius