-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 28

Serena Williams „Roland Garros“ varžybose iškovojo dešimtąją pergalę iš eilės

Geriausia planetos tenisininkė Serena Williams nugalėjo 26-ą pagal skirstymą Kristiną Mladenovič ir pateko į ketvirtąjį „Roland Garros“ etapą, kuriame jos jau laukia 18-a turnyro raketė Elina Svitolina. Amerikietė šiame mače užtruko šiek tiek daugiau nei dvi valandas, o dvikovą beveik trims valandoms buvo sustabdęs lietus. Pirmoji turnyro raketė laimėjo rezultatu 6:4, 7:6 (12:10).
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 1 Serena Williams

S.Williams šiame „French Open“ turnyre siekia iškovoti savo 22-ą „Didžiojo kirčio“ trofėjų karjeroje. Pergalės Paryžiuje atveju, ji pasivytų Atvirosios eros rekordininkę Steffi Graff pagal iškovotų titulų šiuose turnyruose skaičių.

Šio mačo pirmame sete JAV tenisininkė laimėjo visas savo padavimų serijas, o varžovę palaužė dešimtame geime ir tai jai leido laimėti. Antrame sete prireikė pratęsimo, tačiau jam nespėjus prasidėti dvikovą nutraukė lietus.

VIDEO: Gražus Kristinos Mladenovič taškas

Po beveik trijų valandų pertraukos į kortus sugrįžusi S.Williams per tašką nuo pergalės buvo penkis sykius, tačiau Prancūzijos atstovė nuolat surasdavo būdą išlyginti rezultatą. Tačiau šeštasis bandymas buvo lemiamas ir JAV tenisininkė sugebėjo iškovoti pergalę.

Pirmoji pasaulio raketė šį sezoną ant grunto dangos dar nėra pralaimėjusi (8-0). Ji dalyvavo vos viename turnyre ant šio aikštės paviršiaus ir jame sugebėjo triumfuoti. Jai tai pavyko padaryti Romos „Masters“ serijos varžybose.

„Roland Garros“ čempionate S.Williams bando apginti praėjusiais metais iškovotą titulą. Ji taip pat turnyre yra triumfavusi ir 2013-ais bei 2002-ais metais.

Prieš savo pergalę Romoje S.Williams šį sezoną žaidė trijuose turnyruose bei du sykius rungtyniavo finale. Finaliniame „Australian Open“ mače ji nusileido Angelique Kerber, o Indian Velse nesėkmę patyrė prieš Viktorią Azarenką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius