Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 20

Šeštoji „Australian Open“ diena: kortuose R.Nadalis, M.Raoničius ir S.Williams

Šeštadienį Melburne prasidės paskutinės „Australian Open“ trečiojo etapo kovos, po kurių paaiškės visos aštuntfinalio poros. Lietuvoje jau prasidėjus savaitgaliui savo pasirodymus pradės Rafaelis Nadalis, Milošas Raoničius, Serena Williams, Dominicas Thiemas bei Gaelis Monfilsas.
Rafaelis Nadalis nugalėjo Marcosą Baghdatisą ir žengė į trečią „Australian Open“ etapą
Rafaelis Nadalis nugalėjo Marcosą Baghdatisą ir žengė į trečią „Australian Open“ etapą / „Scanpix“ nuotr.

Penktą valandą ryto įvyks laukiamiausia šeštadienio dvikova. Kortuose dėl patekimo į aštuntfinalį susigrums R.Nadalis bei vienas perspektyviausių pasaulio žaidėjų Alexanderis Zverevas.

19-metis prieš 14 „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempioną jau vieną sykį buvo susidūręs akis į akį, kai patyrė nesėkmę Indian Velso turnyre.

R.Nadalis „Australian Open“ turnyre yra triumfavęs sykį 2009 metais, o titulo ant kieto aikštės paviršiaus nelaimėjo jau trejus metus. Prieš atvykdamas į Melburną Rafa rungtyniavo Brisbene, tačiau jau ketvirtfinalyje nusileido M.Raoničiui.

Tuo tarpu A.Zverevas sieks prisijungti prie savo brolio ketvirtame „Australian Open“ etape, į kurį Mischa Zverevas pateko iškovodamas pergalę prieš Maleką Jazirį. Tai būtų tik trečiasis brolių duetas, kuriam pavyko patekti tarp šešiolikos stipriausiųjų „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Vokietis dar nė karto nėra patekęs į ketvirtą etapą jokiame „Didžiojo kirčio“ čempionate, o prieš pirmojo dešimtuko tenisininkus šiuo metu yra iškovojęs net tris pergales iš eilės.

„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui
„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui

Šeštadienį kortuose taip pat pasirodys ir trečioji pasaulio raketė M.Raoničius. Kanadietis susitiks su prancūzu Gilles'iu Simonu, kurį yra nugalėjęs tris kartus iš keturių žaistų tarpusavio dvikovų.

M.Raoničius praėjusiais metais iškovojo savo aštuntąjį titulą Brisbene, „Australian Open“ turnyre pateko į pusfinalį, bandė savo laimę Vimbldono finale, o sezoną baigė aukščiausioje savo karjeroje – trečioje vietoje pasaulio reitinge.

G.Simonas iškovojo vos vieną pergalę iš savo paskutinių dvylikos dvikovų su pirmojo penketuko žaidėjais.

„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui
„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui

Kito prancūzo G.Monfilso galimybės iškovoti pergalę yra gerokai didesnės. Šeštoji pasaulio raketė susitiks su vokiečiu Philippu Kohlschreiberiu, kuriam savo karjeroje yra pralaimėjęs tik keletą kartų (12-2).

2016 metais prancūzas iškovojo vieną titulą Vašingtone, o geriausiai „Didžiojo kirčio“ turnyre pasirodė 2008 „French Open“ pirmenybėse, kai pateko į pusfinalį.

Tenisininkas iš Vokietijos šiuo metu yra pralaimėjęs net 8 mačus iš eilės pirmojo dešimtuko tenisininkams (3-18).

„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui
„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui

Moterų vienetų turnyre S.Williams kovos su savo tautiete Nicole Gibbs. Šešis kartus Melburne triumfavusi amerikietė su savo varžove susitiks tik antrąjį sykį, o paskutinis jų mačas vyko prieš penkerius metus Stanforde, kurį ji nesunkiai laimėjo.

S.Williams šiame turnyre kol kas nepralaimėjo nė vieno seto. Ji savo mėgstamiausiame turnyre neabejotinai sieks pagrindinio čempionato trofėjaus, kuris jai padėtų šiek tiek priartėti prie pirmoje vietoje WTA reitinge esančios Angelique Kerber.

„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui
„Orakulo“ prognozė „Australian Open“ turnyrui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius