Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Situacijos neišgelbėjęs L.Grigelis kirto varžovui: „Balkanų žmonės biškį naglesni“

Po Lauryno Grigelio pralaimėjimo penktadienio vakarą Lietuvos teniso rinktinė atsidūrė ant bedugnės krašto. Į Vilnių atvykę Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkai visus reikalus sostinėje gali užbaigti jau šeštadienį įvyksiančiame dvejetų mače. Po pralaimėjimo antroje Daviso taurės dvikovoje L.Grigelis neslėpė, kad išsikapstyti bus sunku.
Laurynas Grigelis prieš Mirzą Basičių
Laurynas Grigelis prieš Mirzą Basičių / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvos rinktinės lyderis penktadienio vakarą po beveik tris valandas trukusios kovos 6:7 (5:7), 6:7 (0:7), 6:3, 3:6 nusileido antrai bosnių raketei Mirzai Basičiui.

„Gaila, aišku, labai dėl pirmų dviejų pratęsimų. Atrodo, kad mačas vyko taškas į tašką, – apgailestavo L.Grigelis. – Gaila, kad neišnaudojau pirmame sete turėtų progų. Pratęsimo pabaigoje padariau grubią klaidą iš dešinės, kuri jam ir leido išsiveržti į priekį.“

„Šiemet pratęsimai nėra pats geriausias mano draugas – labai daug jų pralaimėjau“, – pripažino abu pratęsimus penktadienį pralaimėjęs L.Grigelis.

Lietuvis bandė kilti iš pelenų, kai trečią setą laimėjo 6:3. Tačiau ketvirtoje dalyje daugiau klaidų daręs L.Grigelis rimčiau įkąsti varžovui nepajėgė – ketvirtą setą pralaimėjo identišku rezultatu.

„Trečiam sete bandžiau kabintis, bet paskui (ketvirtame sete) vėl vienas blogas geimas ir jis jau nepaleido mačo. Mačas buvo geras, daug teko paprakaituot, pabėgiot. Gaila tik, kad atsiliekam 0:2,“ – pripažino Lietuvos tenisininkas.

L.Grigelio šansai laimėti būtų stipriai išaugę, jei būtų pavykę išplėšti penktą setą. Taip yra todėl, nes, anot paties lietuvio, jis yra fiziškai stipresnis už varžovą.

„Manau, kad už Mirzą esu geriau pasiruošęs fiziškai. Mačiau, kad ketvirtam sete jis pradėjo tampytis. Gaila, kad nepavyko ištempti į penktą setą, nes tada turėčiau daugiau galimybių laimėti“, – pastebėjo L.Grigelis.

Lietuvos rinktinės lyderis M.Basičiui pralaimėjo jau ketvirtą kartą iš tiek pat galimų.

Alfredo Pliadžio nuotr./Laurynas Grigelis prieš Mirzą Basičių
Alfredo Pliadžio nuotr./Laurynas Grigelis prieš Mirzą Basičių

Mačo metu antroji Bosnijos ir Hercegovinos raketė ne kartą apeliavo į pagrindinį dvikovos arbitrą iš Italijos. Tą pastebėjo ir L.Grigelis, kurio nuomone, Balkanų šalių sportininkams tai yra gana įprasta.

„Balkanų žmonės gal biškį naglesni. Atsimenu, kai žaidėm Bosnijoj. Tada visi daužė būgnais tarp pirmo ir antro padavimo“, – per daug dėmesio į varžovo tiradas nekreipė L.Grigelis.

Primename, kad šeštadienį įvyks dvejetų susitikimas. Lietuvių pergalės jame atveju, nugalėtojui išaiškinti prireiks ir sekmadieninių vienetų dvikovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius