Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 18

Skandalą dėl seserų Williams sukėlęs Rusijos teniso vadovas sulaukė griežtų sankcijų

Moterų teniso asociacijos vadovybė skyrė nemenką baudą Rusijos teniso federacijos prezidentui Šamiliui Tarpiščevui už įžeidžiantį seseris Williams komentarą ir paprašė asmeniškai atsiprašyti vienų garsiausių visų laikų sporto čempionių.
Šamilis Tarpiščevas
Šamilis Tarpiščevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Tarptautinio Olimpinio komiteto narys Š.Tarpiščevas vienoje Rusijos televizijos laidoje garsiąsias Venus Williams ir Sereną Williams pavadino „Williams broliais“. 

Toks komentaras iš vieno įtakingiausių ne tik Rusijos, bet ir viso pasaulio teniso žmonių sulaukė didžiulio pasipiktinimo ir griežtos bausmės. Š.Tarpiščevui skirta 25 tūkstančių dolerių bauda ir jis metams nušalinamas nuo veiklos moterų teniso WTA varžybose. 

„Pono Š.Tarpiščevo abejonės dėl mūsų didžių sportininkių ir čempionių lyties juodina mūsų sportą, – Pareiškė WTA vadovė Stacey Allaster. – Jo užgauliojimai yra smerktini ir jam bus pritaikytos sankcijos.“ 

Jungtinių Amerikos Valstijų teniso sąjungos vadovas Dave‘as Haggerty‘is taip pat paragino Š.Tarpiščevą viešai atsiprašyti seserų Williams už įžeidžiančius žodžius. 

„Ponas Š.Tarpiščevas būdamas Rusijos teniso federacijos prezidentu ir Tarptautinio olimpinio komiteto nariu privalo demonstruoti aukščiausią pagarbą sporte ir kelti sau aukščiausius pagarbos reikalavimus, – pranešime cituojamas D.Haggerty‘is. – Deja tokie jo pasisakymai jam garbės nedaro ir iš tikrųjų yra smerktini.“

Seserys Williams yra vienos tituluočiausių visų laikų teniso žaidėjų. Amerikietės kartu  net 13-a kartų tapo „Didžiojo kirčio“ dvejetų turnyrų nugalėtojomis. Serena Williams 18-a kartų laimėjo „Didžiojo kirčio“ vienetų varžybas, Venus Williams tai padarė 7-is kartus. Abi sportininkės tapo daugkartinėmis olimpinėmis čempionėmis. 
AFP/„Scanpix“ nuotr./Venus ir Serena Williams
AFP/„Scanpix“ nuotr./Venus ir Serena Williams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius