Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 23

Stanas Wawrinka: suprantu, kad Paryžiuje būsiu Novako ir kitų šešėlyje

Pliaupiant lietui Stanas Wawrinka į Paryžių atvyko kupinas pasitikėjimo ir pasididžiavimo savimi. Antroji Šveicarijos raketė prieš kelias dienas pirmą kartą triumfavo turnyre tėvynėje, o šią savaitę Atvirajame Prancūzijos čempionate pradės titulo gynimo misiją. Nors, rodos, daugumos žvilgsinis turėtų krypti būtent į S.Wawrinką, „Roland Garros“ parkas kur kas aistringiau sutiko kitą tenisininkų trijulę.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Stanas Wawrinka

S.Wawrinkos „Roland Garros“ titulo kaip nebūta. Atvirajame Prancūzijos čempionate ir vėl visi šneka apie tariamai nesustabdomą Novaką Džokovičių, dešimto titulo siekiantį Rafaelį Nadalį ir netikėtai į Paryžiaus trofėjaus lenktynes nosį įkišusį geriausią Didžiosios Britanijos tenisininką Andy Murray.

Antroji Šveicarijos raketė į Prancūziją atvyko tik šeštadienį, nes buvo užsiėmęs tėvynėje vykusiame „Geneva Open“ turnyre, kuriame tapo čempionu. Nors S.Wawrinka Paryžiuje dar tinkamai neapšildino savo raketės stygų, „Roland Garros“ turnyro organizatoriai jį meta tiesiai į mūšio lauką, paliepdami kautis jau pirmadienį. Įdomu, ar jie būtų taip pat pasielgę su, tarkim, Rogeriu Federeriu ar minėtu R.Nadaliu? Ne, greičiausiai organizatoriai pastariesiems būtų padovanoję bent vieną išeiginę, leisdami startuoti nuo antradienio.

Tačiau pats S.Wawrinka to į širdį neima ir įjungęs kuklujį savo režimą kalba, kad šiemet apginti „Roland Garros“ titulą jam bus beprotiškai sunku, ypač kai geriausio planetos tenisininko N.Džokovičiaus akys dega noru iškovoti „Auksinį kirtį“.

„Žinoma, Novakas yra aiškus šio turnyro favoritas, – neneigė ketvirtoji pasaulio raketė. – Taip pat buvo ir pernai, tačiau šiemet jį įveikti, savaime suprantama, bus dar sunkiau. Galiausiai puikią formą pastaruoju metu demonstruoja ir Andy Murray bei Rafaelis Nadalis, o aš paprasčiausiai esu už jų nugarų. Tiesiog taip yra.“

S.Wawrinka: „Esu už Novako, Andy ir Rafaelio nugarų.“

Nors S.Wawrinka neslepia, kad atvyko vėlokai, o jo galimybės triumfuoti Paryžiuje yra smarkiai sumenkinamos, 31-erių metų šveicaras yra pasiryžęs į kortą žengti kada reikės ir tapti vos aštuntu tenisininku istorijoje, sėkmingai apgynusiu „Roland Garros“ čempiono titulą.

„Tai pirmas kartas, kai atvykau taip vėlai, – rimtu veidu kalbėjo trečią skirstymą turnyre turintis S.Wawrinka. – Tikiuosi, kad tai neturės įtakos mano formai. Pasitikėjimo savo jėgomis man tikrai netrūksta. Jaučiuosi gerai, esu puikios fizinės formos, žaidžiu tokiame pačiame lygyje, kaip ir pernai. Esu pasiruošęs pirmai dvikovai.“

„Scanpix“ nuotr./Ženevos turnyro čempionu tapo Stanas Wawrinka
„Scanpix“ nuotr./Ženevos turnyro čempionu tapo Stanas Wawrinka

Pirmame Atvirojo Prancūzijos čempionato etape antroji Šveicarijos raketė susikaus su Ričardo Berankio dvejetų partneriu Lukašu Rosolu. Beje, 59-ą vietą ATP reitinge užimantį Čekijos tenisininką S.Wawrinka po atkaklios kovos 6:2, 4:6, 6:3 nugalėjo praeitą savaitę „Geneva Open“ pusfinalyje.

„Jis žaidžia išties gerai, – varžovą gyrė S.Wawrinka. – Jo padavimai stiprūs, „forehand’as“ bet kada gali padaryti daug žalos. Tačiau aš tikiu, kad turnyre galiu nukeliauti toli. Žinau, kad galiu, tačiau visų pirma reikia gerai startuoti.“

Jei Paryžiuje S.Wawrinkai pavyks sėkmingai apginti titulą, jis iškovos ketvirtą sezono trofėjų. Kol kas jam triumfuoti pavyko minėtoje Ženevoje, Dubajuje bei Čenajuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius