Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05

Šveicarijos galimybės šiemet apginti Daviso taurės čempionės titulą – minimalios

Kovo 6-8 dienomis daugelyje pasaulio šalių kunkuliuos pasaulio vyrų teniso komandinio čempionato – Daviso taurės kovos. Milžinišką dėmesį ir milijonus žiūrovų pritrauks šių metų Pasaulinės grupės varžybos. Priminsiu, kad 2014 metais 63 televizijos transliavo Daviso taurės varžybas. Daugiau kaip 7500 valandų, daugiau kaip 150 pasaulio šalių pasiekdami daugiau kaip 100 milijonų žiūrovų.
Šveicarijos teniso rinktinė
Šveicarijos teniso rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Po komandų sudėčių nominavimo paaiškėjo, kad praėjusių metų čempionai, Šveicarijos komanda, pirmajam mačui neregistravo trijų pajėgiausių tenisininkų – Rogerio Federerio, Stanislaso Wawrinkos ir Marco Chiudinellio. Juos pakeitė mažiau žinomi žaidėjai –  Daviso taurės debiutantai Janas Martis (ATP 292) ir Adrienas Bosselis (ATP 321), suomių kilmės tenisininkas Henris Laaksonenas (ATP 344) bei komandos veteranas Michaelis Lammeris (ATP  576). 

J.Martis ir A.Bosselis nėra rungtyniavę Daviso taurėje. H.Laksonenas yra sužaidęs tik 3 susitikimus, iš jų 2 pralaimėjęs, o M.Lameris šiame turnyre nėra nė karto laimėjęs vienetų susitikimo. Esu tikras, kad Šveicarija neturėjo kito pasirinkimo – tad šiemet turnyrą baigs jau po pirmojo mačo su Belgija.

Belgai žais namuose, jų komandos sudėtis – Davidas Goffenas (ATP 21), Steve‘as Darcisas (ATP 102), Rubenas Bemelmansas (ATP 132) ir Nielsas Deseinas (ATP 154) atrodo įspūdingai. Tai šiemet viena iš geriausiai subalansuotų pasaulinės grupės komandų.

Labai stiprią komandą pirmajam mačui sukvietė Serbija – Novakas Džokovičius (ATP 1), Viktoras Troickis (ATP 41), Filipas Kraijinovičius (ATP 100) ir Nenadas Zimonjičius (ATP dvejetų reitingas 4). Manyčiau, kad tai šių metų būsimieji čempionai (jei nesutrukdys lyderių traumos). Serbai turėtų užtikrintai įveikti Kroatiją, kurios sudėtyje netikėtai neliko po traumos neatsigavusio „US Open“ čempiono Maino Čiličiaus. Jaunieji Borna Čoričius (ATP 61), Mate Deličius (ATP 158) ir Marinas Draganja (ATP dvejetų reitingas 22) vargu ar atlaikys serbų spaudimą jų gimtinėje Kraljeve.

JAV tenisininkams burtai suteikė galimybę atsirevanšuoti po praėjusių metų pralaimėjimo San Diege ir bandyti įveikti Didžiosios Britanijos komandą, kuri pasirinko žaisti Glazge (Škotija). Pažymėtina, kad škotas Aandy Murray Daviso taurės turnyre namuose nėra pralaimėjęs nė vieno vienetų mačo. JAV komandos sudėtis yra įspūdinga – Johnas Isneris (ATP 20), Donaldas Youngas (ATP 47) ir broliai Bobas ir Maikas Brayanai. Mano manymu šio mačo likimą nulems tai, kaip tarpusavyje sužais antrieji komandų numeriai – Jamesas Wardas ir D.Youngas. Aš manyčiau, kad Didžioji Britanija šiame mače turi daugiau šansų.

Kanada Vankuveryje žais prieš Japoniją. Milošas Raoničius (ATP 6), Vasekas Pospišilas (ATP 62), Frankas Dancevičius (ATP 166) ir Danielis Nestoras (dvejetų reitingas 5) – tokia Kanados komandos sudėtis. Japonai savo sudėtyje turi pasaulio ketvirtąją raketę Kei Nishikorį, taip pat Go Soedą (ATP 86),  Tatstumą Ito (ATP 85) ir Yasutaka Uchiyama.

Praėjusių metų finalininkai Prancūzija turės problemų Vokietijoje. Pirmojo trisdešimtuko žaidėjai Gillesas Simonas ir Gaelis Monfilsas bei komandos debiutantas Nicola Mahutas Frankfurte kovos prieš Philippą Kohlschreiberį, Benjaminą Beckerį, Janą-Lennardą Struffą ir Andre Begemanną. Praėjusiais metais prancūzai atsigavo po pirmosios dienos nokdauno 0:2 ir iškovojo pergalę. Šiemet gali būti kitaip. Richardas Gaasquet, dėl traumos šio mačo žaisti negalės, prancūzai liko trise.

Italija žais prieš Kazachstaną. Italams pavyko surinkti stipriausią sudėtį –   Fabijo Fogninis, Andreasas Seppis, Simone Bolellis ir  Paolo Lorenzis. Kazachai taip pat labai stiprūs – Mikhailas Kukushkinas, Andrejus Golubevas, Aleksandras Nedovesovas ir Dmitrius Popko.

Brazilai žais Argentinoje. Thomazas Bellucci, Joao Souza, Marcelo Melo ir Bruno Soaresas kovos prieš Leonardo Mayerį, Frecericą Delbonį, Diego Schwartzmaną ir Carlosą Berlocqą. Rezultatą sunku būtų prognozuoti.

Australai turi tris pirmojo ATP šimtuko žaidėjus mače prieš Čekiją: Bernardas Tomičius, Samuelis Grothas, veteranas Lleytonas Hewittas. Čekai nominavo Lukašą Rosolą, Jiri Vesely, Janą Mertlą ir Adamą Pavlašeką. Favoritai – australai.  Čekai būtų favoritai, jei žaistų jų lyderiai – Tomašas Berdychas ir Radekas Stepanekas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius