Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 24

Tenise – be skandalų: visiems Rusijos tenisininkams leista dalyvauti Rio olimpiadoje

Tenisas tapo pirmuoju sportu, pareiškusiu, kad visi šios šakos atstovai iš Rusijos galės dalyvauti po kelių savaičių prasidėsiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Apie tai sekmadienio vakarą pranešė Tarptautinė teniso federacija (ITF).
Šamilas Tarpiščevas
Šamilas Tarpiščevas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tarptautinis olimpinis komitetas sekmadienį paskelbė, kad leis atskiroms sportų federacijoms nuspręsti, ar Rusijos atletai galės dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, kuri prasidės rugpjūčio 4 dieną.

Tiesa, TOK įvardijo sąrašą griežtų kriterijų, kuriuos turi atitikti Rusijos sportininkai. Tarkim, jei atletas kada nors buvo pagautas vartojant dopingą, durys į Rio jam užsitrenkė.

Tenisas tapo pirmuoju sportu, patvirtinusiu, kad visi septyni olimpiadai deklaruoti Rusijos tenisininkai gali vykti į Rio de Žaneirą.

„ITF tiki, kad visi septyni Rusijos tenisininkai atitinka TOK sekmadienį paskelbtus reikalavimus, – skelbiama Tarptautinės teniso federacijos pranešime spaudai. – ITF taip pat mano, jog TOK nuosprendis yra teisingas. Tarptautinė teniso federacija su nekantrumu laukia septynių Rusijos tenisininkų Rio de Žaneire.“

Primename, kad Rusijos teniso komandą olimpinėse žaidynėse sudarys šie žaidėjai: Andrejus Kuznecovas, Jevgenijus Donskojus, Teymurazas Gabašvilis, Svetlana Kuznecova, Anastasija Pavliučenkova, Darija Kasatkina ir Jekaterina Makarova.

„Scanpix“ nuotr./Garbine Muguruza prieš Svetlaną Kuznecovą
„Scanpix“ nuotr./Svetlana Kuznecova

Į Rio de Žaneirą planuoja vykti ir Ričardas Berankis. Jis taps pirmuoju istorijoje Lietuvos tenisininku, dalyvausiančiu olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius