-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 16

Tenisininkas Ričardas Berankis su nerimu laukia medikų nuosprendžio

Ričardas Berankis priverstas praleisti ATP turnyrus ant grunto. 20-metis teniso talentas dėl nugaros ir kirkšnies skausmų keičia planus ir laukia gydytojų nuosprendžio, kada galės tęsti profesionalo karjerą. Jo ambicingi planai apvirto aukštyn kojomis. Prieš porą savaičių į treniruočių stovyklą Ispanijoje išvykęs R.Berankis pirma laiko grįžo į Lietuvą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vietoj dvikovų šį pirmadienį Katalonijos sostinėje Barselonoje prasidedančiame ATP „World Tour 500” serijos turnyre stipriausias Lietuvos tenisininkas dabar priverstas varstyti Vilniaus klinikų duris.

„Daugiausia rūpesčių kelia kirkšnis. Ričardo nugara taip pat ne iki galo išgijo.

Sunku pasakyti, kiek prireiks laiko. Tai paaiškės tik po gydytojų konsultacijų”, – teigė žaidėjo treneris Remigijus Balžekas.

Vakar R.Berankį Kaune apžiūrėjo Lietuvos olimpinės rinktinės gydytojas Dalius Barkauskas.

„Ričardui teks išsigydyti įsisenėjusią kirkšnies traumą. Dėl jos jis dabar kenčia ir nugaros skausmus, – „Lietuvos rytui” vakar patvirtino sporto medikas. – Atliekame išsamesnius tyrimus, kad tiksliau nustatytume diagnozę ir galėtume pasakyti, kiek užtruks gydymas.

Dubens kaulams reikia stabilumo, o esant dideliam krūviui kūnas primena visas senas bėdas. Stebuklų nebūna, o pasikartojančias traumas gydyti visada trunka ilgiau ir būna sunkiau.”

Nelemtos sveikatos bėdos sujaukė išankstinius R.Berankio sezono planus.

„Apmaudu, kad nepavyko surengti fizinio rengimo stovyklos. Negalėjome sportuoti net puse pajėgumo”, – neslėpė vakar iš Ispanijos taip pat pirma laiko grįžęs R.Balžekas.

Būtent per fizinio rengimo stovyklą Marbeljoje jo auklėtiniui atsinaujino nugaros skausmai, be to, prisidėjo ir naujos bėdos dėl kirkšnies.

Ketvirtadienį į Vilnių parskridęs R.Berankis pirmiausia atšaukė paraišką dalyvauti Barselonos turnyre. Lietuvis taip pat nežais ATP „World Tour 250” serijos turnyre „Estoril Open”, kuris vyks Portugalijoje (prasidės balandžio 25-ąją), ir ATP „World Tour 1000” serijos turnyre Madride (nuo gegužės 1 d.).

Prieš „Grand Slam” turnyro statusą turintį atvirąjį Prancūzijos čempionatą Paryžiuje (gegužės 22–birželio 5 d.) išankstiniame sezono plane dar buvo ATP „World Tour 250” serijos turnyras Nicoje (nuo gegužės 16 d.).

Tačiau kol kas neaišku, ar dvidešimtmetis tenisininkas spės pasveikti ir iki šių varžybų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius