Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 31

Ričardas Berankis taikosi į geriausių pasaulio tenisininkų dešimtuką

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis ir jo treneris Remigijus Balžekas kelioms dienoms grįžo į gimtinę. Čia pasirašė rėmimo sutartį su „Omnitel“ ir „Samsung“ kompanijomis, turėjo retą galimybę pabūti su artimaisiais bei atsakyti į teniso gerbėjams rūpimus klausimus. Ankstų penktadienio rytą R.Berankis išskrenda į Ispaniją ir penkis mėnesius Europoje varžysis „ATP World Tour“ turnyruose ant grunto.
Ričardas Berankis ir Remigijus Balžekas
Ričardas Berankis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

75-ą vietą ATP pozicijoje užimantis lietuvis dvi savaites Ispanijoje plušės fizinio parengimo stovykloje. Nors prieš sezoną R.Berankis ir R.Balžekas planavo surengti tris tokias stovyklas – ši bus vienintelė ir pati svarbiausia. Po jos tenisininko lauks ilgi mėnesiai sunkių kovų ant grunto.

R.Berankis tikina, kad gruntas nėra jo silpnoji vieta, tačiau grunto turnyrai yra specifiniai, kaip ir pasiruošimas jiems. „Mes augę ant grunto, visi jaunių turnyrai Europoje vyko ant grunto. Žinoma, ant žolės galiu išnaudoti greičio pranašumą, bet nėra taip, kad nemėgčiau grunto“, – šypsojosi R.Berankis.

Balandžio 18 dieną pirmoji Lietuvos teniso raketė pradės kovas Barselonos, gegužės 1 d. – Madrido, gegužės 15 d. – Nicos, o gegužės 22 d. – „Roland Garros“ turnyruose.

Sezono planai gali keistis

Po Daviso taurės turnyro Estijoje pajėgiausias Lietuvos tenisininkas susidūrė su nugaros problemomis. Jos nėra rimtos, tačiau užkirto kelią sėkmingai pasirodyti turnyruose Amerikoje.

„Iš Talino į Ameriką atvykau po 30 valandų sunkios kelionės. Skridau su persėdimais, pavėlavau į kelis lėktuvus, vėliau dar teko autobusu važiuoti“, – teigė R.Berankis, tačiau kaip ir jo treneris pridūrė: „Kalta ne tik kelionė, bet ir fizinio parengimo stoka.“

„Gruodį Ričardas apsirgo, nes Floridoje buvo labai šalta. Negalėjome paruošti jo organizmo naujiems krūviams, todėl dėsninga, kad nugaros raumenys neatlaikė krūvio. Apmaudu, kad raumenys susispazmavo per tokius galingus turnyrus“, – pasakojo R.Balžekas.

Pats tenisininkas tvirtina, kad šiuo metu jaučiasi gerai, tačiau fizinio parengimo dar labai trūksta. „Prieš teniso tunryrą Majamyje taip pat jaučiausi neblogai, tačiau jėgų pakako tik vienam setui. Vėliau išnaudojau tik trečdalį savo galimybių“, – kalbėjo R.Berankis, o treneris pridūrė, kad laimėti paskutiniųjų žaistų susitikimų nebuvo jokių šansų.

Neišskiriamas duetas pabrėžė, kad stovykloje Ispanijoje patarimų ir žinių semsis iš geriausių planetos tenisininkų trenerių bei treniruosis su šios šalies teniso elitu.

Tiesa, artimiausio pusmečio planai dar gali keistis. „Jeigu turnyruose ant grunto nesiseks, liepos viduryje paliksime Europą ir skrisime į Ameriką. Ten dar prieš „US Open“ dalyvausime keliuose turnyruose. Visgi planuojame iki rugpjūčio 7 dienos žaisti Europoje“, – sakė R.Balžekas.

Ambicijų dar nepažabojo

R.Berankio treneris tikina, kad jo auklėtinio žaidime nebėra spragų, kurias reikėtų žūtbūt pagerinti. Jei tik geriausiam Lietuvos tenisininkui pavyktų atgauti puikią sportinę formą, jis turėtų gerus šansus užimti kur kas aukštesnes pozicijas ATP reitinge. Tokia yra R.Balžeko nuomonė.

„Dabar mes svajojame apie 20-tuką, ar net 10-tuką. Reitingų mes nesureikšminame ir dirbame ne dėl to, tačiau sportinis azartas išlieka. Ir pats Ričardas kartą man pasakė: jei tiek pavarėm, pavarom dar“, – šypsojosi R.Berankio treneris.

Kol kas tiek R.Balžekas, tiek R.Berankis savo sprendimo dėl ateities Lietuvos teniso rinktinėje nepriėmė. „Kol kas niekas nesikeičia. Vis dar esu Lietuvos teniso rinktinės narys“, – kalbėjo R.Berankis.

Vertingos rėmėjų dovanos

Žiniasklaidos atstovams surengtoje spaudos konferencijoje R.Berankis ir R.Balžekas padėjo parašus ant naujosios rėmimo sutarties su „Omnitel“ ir „Samsung“ bendrovėmis. Auklėtinis ir jo treneris iš naujųjų rėmėjų sulaukė vertingų dovanų: „Samsung Galaxy S“ mobiliųjų telefonų, „Samsung Galaxy Tab“ planšetinių ir „Samsung Q330“ nešiojamųjų kompiuterių.

Treneris ir jo auklėtinis buvo labai dėkingi naujiesiems rėmėjams ir teigė, kad tai neeilinis įvykis teniso istorijoje. „Nors Ričardas Berankis vadinamas žvaigžde, jis ja nesijaučia. Mums labai smagu, kad tokios kompanijos atkreipė dėmesį, tačiau norėtųsi, jog paramos sulauktų ir jaunieji teniso talentai“, – kalbėjo R.Balžekas.

Kelioms dienoms grįžęs į Vilnių R.Berankis turėjo retą progą pabūti su savo šeima ir neseniai gimusiu sūnėnu: „Jausmas – nuostabus. Vaikutis auga ant akių.“

Lietuvos teniso žvaigždė mielai atsakinėjo ne tik į žurnalistų, bet ir į rėmėjų klausimus. Paklausta, ką veikia laisvalaikiu, R.Berankis vardijo: „6–7 valandas skiriu medikams, masažams, dokumentų tvarkymui ir, žinoma, suši vakarienei.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius