-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 29

Titulą Paryžiuje ginantis Stanas Wawrinka pateko į „Roland Garros“ ketvirtfinalį

2015-ų metų „Roland Garros“ čempionas Stanas Wawrinka iškovojo pergalę prieš 24-ą pasaulio raketę Viktorą Troickį. Šveicaras tarpusavio dvikovose nugalėjo penktą kartą iš tiek pat galimų. Dvikova truko tris valandas, o baigėsi rezultatu 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 6:3, 6:2. Kitame etape titulą ginantis šveicaras susitiks su staigmeną pateikusiu Alberto Ramosu.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Stanas Wawrinka

S.Wawrinka į „Roland Garros“ ketvirtfinalį pateko trečią kartą savo karjeroje. Sekančiame etape šveicaras susitiks su A.Ramosu, kurį tarpusavio mačuose yra nugalėjęs visus šešis kartus. Tačiau ispanas jau pateikė staigmeną, kuomet nugalėjo aštuntą pagal skirstymą Milošą Raoničių.

Šveicaras šiame „French Open“ turnyre siekia tapti vos aštuntuoju tenisininku, kuris sėkmingai apgynė Paryžiaus varžybų titulą.

Pirmame šio mačo sete abu tenisininkai laimėjo visas savo padavimų serijas, o pratęsimą geriau sužaidė S.Wawrinka. Antrame sete taip pat prireikė „tiebreak'o“, tačiau šį kartą Šveicarijos tenisininkas pralaimėjo.

Užtikrintos serbo padavimų serijos baigėsi trečiame ir ketvirtame sete. Juose jis neatsilaikė tris kartus ir nesugebėjęs palaužti varžovo buvo priverstas pripažinti ketvirtosios pasaulio raketės pranašumą.

Šiame mače S.Wawrinka atliko net 19-a neliečiamų padavimų ir laimėjo 71-ą proc. savo pirmųjų kirčių. Tenisininkas padarė 50 neišprovokuotų klaidų, o taškais pasibaigė 67-i jo smūgiai.

Ketvirta pasaulio raketė šį sezoną ant grunto dangos iškovojo vienuoliktą pergalę (11-3) bei aštuntąją iš eilės. Praėjusią savaitę jis triumfavo turnyre Ženevoje, kurio finale nugalėjo kroatą Mariną Čiličių.

Šį sezoną tenisininkas taip pat laimėjo trofėjus ir Čenajuje bei Dubajuje. Tiesa, šios varžybos vyko ant kietos aikštės dangos. „Masters“ serijos turnyruose ant grunto S.Wawrinka vieną sykį pateko į ketvirtfinalį, kartą pralaimėjo antrame etape, o iš Madrido varžybų pasitraukė jau po pirmojo mačo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius