-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 07

Vaiko kaprizus Vimbldone demonstravęs Nickas Kyrgiosas gali sulaukti šimtatūkstantinės baudos

Nickas Kyrgiosas šių metų Vimbldono turnyre iškovojo ne vieną pergalę, tačiau dar labiau jis viso pasaulio aistruoliams įsiminė dėl savo neprognozuojamo charakterio. 20-metis Australijos tenisininkas, nerinkdamas žodžių įžeidinėjo teisėjus, pažeidė Vimbldono „Baltos aprangos“ taisyklę, o paskutinėje dvikovoje galimai pademonstravo ir dar vieną bruožą – mažo vaiko kaprizus.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

N.Kyrgiosas aštuntfinalyje žaidė su prancūzu Richardu Gasquet. Australas pralaimėjo pirmą setą. Antro seto pradžioje po nuobaudos už keiksmažodžius jis pralaimėjo savo padavimų seriją ir atsiliko 0:2. Tuomet N.Kyrgiosas ėmė rodyti kitą savo charakterio pusę, nekovojo dėl kamuoliu ir staigiai pralaimėjo dar vieną geimą. R.Gasquet iškovojo pergalę rezultatu 7:5, 6:1, 6:7, 7:6.

Už tai, kad ėmė žaisti be jokių pastangų N.Kyrgiosas sulaukė aistruolių švilpimo. Po mačo BBC pranešėja Sue Barker pareiškė, kad per visą gyvenimą nieko panašaus nebuvo mačiusi Vimbldono turnyre. 

Tačiau N.Kyrgiosas neigė, kad tyčia pralaiminėjo taškus viename geime. Tiesa priešingu atveju Australijos tenisininkui už tyčią pralaimėtą geimą grėstų didžiulė piniginė bauda. 

„Žinoma aš stengiausi, – spaudos konferencijoje pareiškė N.Kyrgiosas. – Jis atliko labai gerus padavimus. Labai gerus. Tačiau aš sugebėjau atsitiesti trečiame sete. Manau, kad pavyko atmušti tikrai labai pavojingus kamuolius. Mačas buvo sunkus. Ypač kai jis pataikė visus kamuolius. Pykau ant savęs, kad žaidžiu ne taip kaip turėčiau.“

N.Kyrgiosą šių metų Vimbldone skandalai lydi nuo pat pradžios. Pradžioje jam pavyko išvengti baudos už „purvinos padugnės“ išsireiškimą, australas vėliau gynėsi, kad šiuos žodžius jis adresavo pats sau, o ne bokštelio teisėjui.

Vėliau jis sulaukė įspėjimo už „Baltos aprangos“ kodą Vimbldone pažeidžiančias kojines ir galvos apdangalą.  

Tačiau šis incidentas, kuris anot pranešimų dar bus tiriamas, gali gerokai patuštinti N.Kyrgioso kišenę. Jeigu bus įrodyta, kad jis specialiai pralaimėjo taškus, sulauks 250 tūkstančių dolerių baudos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius