Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 19

Kinijos teniso žvaigždė Li Na baigė profesionalės karjerą

Du kartus „Didžiojo kirčio“ varžybų nugalėtoja Li Na nusprendė baigti profesionalės karjerą. Tokį sprendimą Kinijos teniso žvaigždė priėmė dėl nuolat ją kankinančių kelio traumų.
Li Na
Li Na / „Scanpix“ nuotr.
32-ejų metų sportininkė pranešimą apie karjeros pabaigą paskelbė socialiniame tinkle ir taip nutraukė jau savaitę trukusias kalbas apie jos galimą pasitraukimą iš sporto. 

„Daugelis teniso pasaulio žmonių žino, kad mano karjerą lydėjo kelio traumos, – rašė Li Na. – Po keturių kelio operacijų ir šimtų injekcijų, mano kūnas tiesiog ėmė maldauti sustoti.“

Paskutinį kartą Li Na žaidė Vimbldono turnyre, kuriame pasiekė trečią varžybų ratą. Vėliau dėl minėtos traumos ji praleido atvirą Jungtinių Amerikos Valstijų teniso čempionatą. 

„Vienas iš mano tikslų buvo kuo greičiau pasveikti ir pasiruošti WTA serijos varžyboms tėvynėje, – toliau dėstė Li Na. – Aš labai stengiausi, tačiau mano kūnas leido suprasti, kad būdama 32-ejų metų aš negalėsiu varžytis aukščiausiame lygyje. Sportas yra per daug konkurencingas.“

Li Na 2011 metais laimėjo „French Open“ čempionatą ir tapo pirmąja Kinijos tenisininke, kuri triumfavo „Didžiojo kirčio“ varžybose. Šių metų sausį ji tapo ir „Australian Open“ varžybų nugalėtoja. 

Po laimėto „Australian Open“ čempionato Li Na pasaulio reitinge buvo pakilusi į antrą vietą. Šiuo metu ji smuktelėjo į šeštą poziciją. Li Na tapo viena daugiausiai uždirbančių moterų sportininkių visame pasaulyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius