Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 28

Rafaelio Nadalio ilgas ritualas prieš padavimą sulaukė pretenzijų. Rogeris Federeris ragina žaisti greičiau

Rafaelis Nadalis po dviejų metų pertraukos Vimbldone žaidė su Lukašu Rosolu ir atsirevanšavo šiam už sensacingą pralaimėjimą 2012 metais. Pirma pasaulio raketė iš Ispanijos mačą laimėjo po atkaklios keturių setų kovos.
Rafaelis Nadalis Vimbldone siekia trečio nugalėtojo titulo
Rafaelis Nadalis Vimbldone siekia trečio nugalėtojo titulo / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Tačiau L.Rosolas atkreipė dėmesį į kitą dalyką, R.Nadalio daromas pertraukas tarp padavimų, kurios pažeidžia taisykles. Anot Čekijos tenisininko R.Nadalio ritualas prieš padavimą trukdavo dvigubai ilgiau nei leidžia taisyklės. 

„Visiems žaidėjams turėtų būti taikomas tas pats laikas tarp padavimų, – pareiškė 52-a pasaulio raketė L.Rosolas. – Geriausi žaidėjai uždelsia daugiau laiko tarp padavimų ir niekas jiems nieko nesako.“

28-erių metų Čekijos tenisininkas pabrėžė, kad varžovo tempiamas laikas nebuvo priežastis, kodėl jis pralaimėjo, tačiau į tokius dalykus turi būti atkreiptas dėmesys. 

„Tarpas tarp jo padavimų visada siekdavo minutę. Tai net ne trisdešimt sekundžių. Jis atlikdavo visus savo ritualus. Kažkas jiems turi pasakyti. Sakiau ir bokštelio teisėjui, o jis atsakė, kad viskas yra gerai. Jis nesivadovavo taisyklėmis“, – tęsė L.Rosolas.

Į šią diskusiją įsitraukė ir septynis kartus Vimbldono čempionas Rogeris Federeris. Šveicarijos tenisininkas paragino kolegas nestabdyti žaidimo. 

„Manau, kad mums žaidėjams tikrai yra labai svarbu nepažeisti laiko limito, nes aš tikrai nenoriu, kad mūsų sportas prarastų žiūrovus, dėl lėto žaidimo“, – pastabomis dalijosi R.Federeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius