-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 05

Ričardo Berankio klamponės purve – proga pakilti tarp 50-ies geriausių pasaulyje

Akimirką jis turbūt pamanė, kad tai yra kita sporto šaka. Nuskridus į Argentiną ir išvydus gruntą, Ričardą Berankį turėjo apimti ne patys maloniausi jausmai. Suprasti jį galima nesunkiai, tai nėra Ričardo mėgstama danga. Net ir pats Rafaelis Nadalis po trejų metų pertraukos sugrįžęs žaisti ant grunto pasijustų keistai.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Giljermas Korija

Nuo 2010 metų R. Berankis ant grunto sužaidė vos keturis mačus. Iškovojo dvi pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų. Tačiau ir tas dvikovas sunku pavadinti tikrais mūšiais. Todėl teisingiausia būtų sakyti, kad paskutinį kartą ant grunto R. Berankis tenisą žaidė net prieš ketverius metus, kai jam buvo vos 18-a.

„Taip, tai nėra mėgstamiausia Ričardo žaidimo danga, tačiau juk aukščiausios klasės tenisininkai privalo mokėti žaisti ir ant jos. Jie turi mokėti žaisti ant visų dangų”, – pasakojo ilgametis R. Berankio treneris Remigijus Balžekas.

Argentinoje R. Berankį treniruoja grunto specialistas Gabrielis Markusas. Varžybos ant šios dangos reikalauja ypatingos ištvermės ir didelės jėgos. Šias savybes Ričardas tobulina su žinomu fizinio rengimo treneriu Horacio Eugenio Anselmi. Anksčiau jis yra dirbęs su Juanu Martinu del Potro, Guillermo Coria ir kitais garsiais Argentinos meistrais.

„Keturios, penkios valandos teniso ir viena valanda fiziniam pasirengimui. Kasdien žaidžiu su skirtingais žaidėjais, nes čia pilna antro šimtuko tenisininkų, todėl nėra jokių problemų susirasti treniruočių partnerį, – pasakojo R. Berankis. – Labai pasisekė dėl orų. Šilta, saulėta ir be lietaus. Savijauta puiki.”

Akivaizdu, kad 78 vietą ATP klasifikacijoje užimantis Lietuvos tenisininkas investavo daug darbo ir lėšų į artėjantį grunto sezoną. O ar investicijos atsipirks, atsakys aukščiausios klasės turnyrai Hjustone, Barselonoje, Estorile, Madride, Romoje, Nicoje ir „Didžiojo kirčio” turnyras Paryžiuje.

Ričardas per visą karjerą dar nėra iškovojęs pergalės ATP turo varžybose ant grunto. 2009 metais būdamas pasaulio jaunių čempionas jis gavo vardinį kvietimą dalyvauti ATP 250 serijos turnyre Kroatijoje ir pirmoje kovoje nusileido italui Fabio Fognini.

Todėl šis sezonas bus ypatingas ir lietuvio klampojimą bus labai įdomu stebėti dėl daugelio priežasčių. Nėra abejonių, kad ant grunto Ričardas pasieks rekordinę vietą ATP klasifikacijoje. Tai pirmas toks jo turas karjeroje. Būtent šiose varžybose geriausiai atsiskleis G. Markuso patarimai ir galimos R. Berankio žaidimo naujovės. Nesėkmingai susiklosčius sezonui, klausimas, ar lietuvis ateityje skirs tokį didelį dėmesį pasiruošimui.

Ką būtų galima vadinti sėkmingu pasirodymu? Sunku pasakyti, arba kiekvienas tai įsivaizduoja savaip. 50 procentų pergalių ant grunto – įdomus rezultatas. 200 reitingo taškų – taip pat gerai. Su tiek papildomų taškų R. Berankis patektų tarp 50-ies geriausių pasaulio žaidėjų.

R. Berankis kartu su G. Markusu jau atvyko į Hjustoną. Po turnyro Amerikoje Ričardas keliaus į Barseloną, o ten jau iškviestas Remis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius