Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

Ukrainos rinktinė favorite vadina Lietuvą, o didžiausiu pranašumu įvardija namų sienas

Šį rytą stebėjau Lietuvos rinktinės narių Dovydo Šakinio ir Luko Mugevičiaus treniruotę „Siemens“ arenoje prieš artėjančias Daviso taurės varžybas. Rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius po treniruotės pagyrė abu tenisininkus už pasiaukojantį darbą ir gerą formą. Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis treniravosi vėliau.
Lietuvos teniso rinktinė Daviso taurėje
Lietuvos teniso rinktinė Daviso taurėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po lietuvių rytinės treniruotės sutikau Ukrainos teniso legendą Andrejų Medvedevą, kuris kartu su Ukrainos rinktinės nariais atvyko į Vilnių. Mes pasikalbėjome ir jis papasakojo įdomių dalykų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Liutauras Radzevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Liutauras Radzevičius

A.Medvedevas pabrėžė, kad Lietuvos komanda yra reali šio mačo favoritė. Jo manymu, pagrindinis Lietuvos komandos persvarą lemiantis faktorius bus namų sienos ir sirgaliai. Jis pagyrė puikiai  paruoštą areną ir specialiai šiam mačui įrengtą dangą. Taip pat atkreipė dėmesį į labai aukštą naujos dangos kokybę. Jo manymu, kamuoliukai kiek kitaip atšoka, kai paliečia linijas, bet tai nieko nestebina, tai yra visų profesionalių dangų požymis.

A.Medvedevas apgailestavo, kad jų rinktinės lyderiui Aleksandrui Dolgopolovui gavus traumą, dėl neįvardytų priežasčių į Vilnių žaisti neatvyko ir antrasis pagal pajėgumą Ukrainos tenisininkas Sergejus Stachovskis. 

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Stachovskis
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Stachovskis

A.Medvedevo manymu S.Stachovskio neatvykimas atstovauti savo šaliai gal ir būtų suprantamas, jei jis šią savaitę nežaistų kituose turnyruose, dėl traumos ar kitų aplinkybių, tačiau paaiškėjo, kad S.Stachovskis gavo asmeninį kvietimą ir žais Stambulo „Challenger“ turnyre. Ukrainiečių teniso legenda neslėpė nusivylimo tokiu komandos nario poelgiu, pabrėžęs, kad komandos nesėkmė mače Lenkijoje buvo labai slegianti. Ten S.Stachovskis pralaimėjo abu mačus. 

Kaip ten bebūtų, mums nereikėtų pernelyg džiaugtis tokiomis varžovų nesėkmėmis. 

Daviso taurės mačai visuomet kupini atkaklios kovos ir įvairiausių netikėtumų. Aš, asmeniškai, vertinčiau abiejų komandų galimybes kaip lygias ir nenorėčiau iš anksto prognozuoti galutinio pergalingo rezultato. 

Nenoriu „išgąsdinti“ sėkmės, kuri šiame mače mums bus labai reikalinga. Rezultatas priklausys nuo mūsų komandos lyderių – R.Berankio ir L.Grigelio žaidimo. Taigi, realistinė prognozė būtų tokia: laukia labai įtemta ir atkakli kova kiekviename susitikime, o mačo baigties prognozuoti nesiimu.  

Visi mes norėtume tik pergalės, kuri užtikrintų Lietuvai išlikimą I grupėje. Ukraina joje žaidžia jau trejus metus iš eilės. Tačiau nepamirškime, kad I.Marčenko aukščiausias ATP vienetų reitingas, kaip, beje,  ir R.Berankio, yra buvęs 67.

D.Molčanovo ATP vienetų reitingas yra buvęs 169, dvejetų – 85. Taigi gali būti, kad šio mačo likimas spręsis ne šeštadienį, bet paskutinę dieną. Kaip bebūtų, pergalė dvejetų mače yra būtina.

Svarbiausia – žiūrovų palaikymas – karštas ir profesionalus. Mūsų teniso žiūrovai yra labai išprusę ir aktyvūs. Tikimės sulaukti kuo daugiau sirgalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius