Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Steam Deck“ – „Valve“ bandymas įšokti į konsolių rinką?

Žaidimų milžinas „Valve“, kad ir kaip man bebūtų gaila, niekaip nesugeba išleisti trečios „Half – Life“ dalies, nes pastoviai turi kitų projektų. „Steam Deck“ yra vienas iš jų. Tai, kaip jie patys sako, nėra konsolė, o nešiojamas kompiuteris, su kuriuo, naudojantis specialių mygtukų pagalva, bus galima žaisti visus „Steam“ platformoje esančius žaidimus.
Steam deck
Steam deck

Konsolė ar ne, tačiau „Steam Deck“ yra tikrai panaši į vieną. Rankoje laikomas prietaisas, panašus į planšetinį kompiuterį turi abejose pusėse įmontuotus valdymo mygtukus. Laikomas rankose, šis įrenginys turės priėjimą prie visų jūsų „Steam“ platformoje įsigytų žaidimų.

Kaip teigia „PC Gamer“, „Steam Deck“ yra tiesiog galingas, nedidelis nešiojamas kompiuteris. Šį įrenginį bus galima prijungti prie televizoriaus, įvairių programėlių, per jį stebėti žaidimų transliacijas. Visa platforma veikia naujos „Steam OS“ versijos, kurios pagrindas yra „Linux“ operacinė sistema, tačiau teigiama, kad per ją bus galima laisvai žaisti ir „Windows“ operacinei sistemai pritaikytus žaidimus. Žadama, kad „Steam OS“ apskritai bus galima ištrinti lauk ir įsirašyti „Windows“. Taigi... tokiu atveju „Steam Deck“ taps tiesiog planšete su keliais mygtukais.

Šio įrenginio kainos kol kas yra tokios ir varijuoja nuo vidinės atminties dydžio:

  • 419 eurų už 64GB versiją.
  • 549 eurai už 254GB versiją.
  • 679 eurai už 512GB versiją.

Išties šis įrenginys nėra pigus, įvertinus kainas žaidimų konsolių rinkoje. Nors pats kūrėjas ir kai kurie portalai ir teigia, kad tai nėra konsolė, tačiau įrenginio valdymas bei jo galimybės iš esmės mažai kuo skiriasi nuo kitų konsolių. Kol kas yra labai sunku įvertinti šio produkto išskirtinumą.

Žinoma, „Valve“ sako, jog su „Steam Deck“ galėsite žaisti visus platformoje esančius žaidimus, taičiau būkime sažiningi sau – „first person shooter“ žanrą žaisti ne su pele ir klaviatūra yra labai nemalonu, taigi šis įrenginys labiau tinka lenktynių ar „hack & slash“, strateginiams žaidimams. Aš būčiau daug labiau patenkintas, jei „Valve“ skirtų laiką naujam „Half – Life“, o ne abejotinus vertės ir atsiperkamumo projektui, koks manau yra „Steam Deck“.

VIDEO: Steam Deck Hands-On Preview | PC Gamer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius