Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 17

E.Mudiay – apie trenerių rokiruotę ir mačą Graikijoje: „Artėja geros dienos“

Geriausias ir blogiausias Emmanuelio Mudiay rungtynes Eurolygoje skiria vos 48 valandos. Sezono starte blankiai atrodęs Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas penktadienio vakarą savo talentą pademonstravo prieš Pirėjo „Olympiakos“ komandą, o po rungtynių Graikijoje portalui „Euro Hoops“ pasidalino mintimis apie trenerių rokiruotę Lietuvos čempionų ekipoje ir bandymą prisitaikyti prie europietiško krepšinio stiliaus.

Prieš tris dienas naujasis Kauno „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas teigė, jog Emmanuelis Mudiay yra geras vyrukas ir puikus žaidėjas, bet nėra tas, kuriuo reiklusis treneris iš Slovėnijos galėtų pasitikėti.

Šie žodžiai iš J.Zdovco lūpų išėjo iškart po „Žalgirio“ nesėkme pažymėtų rungtynių Serbijoje, kai pagrindinis Kauno komandos atakų organizatorius per 16 minučių prieš Belgrado „Crvena zvezda“ prametė visus keturis metimus, surinko -2 naudingumo balus, o paskutines 15 dvikovos minučių praleido ant atsarginių suolelio.

Šių trenerio komentarų E.Mudiay nežinojo, bet jie turėjo pokalbį prieš mūšį Taikos ir draugystės stadione. Tai davė vaisių mače prieš Pirėjo „Olympiakos“, kuriame iš Kongo Demokratinės Respublikos kilęs krepšininkas tapo rezultatyviausiu dvikovos žaidėju – 19 taškų ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

„Treneris su manimi pasikalbėjo rungtynių rytą, o aš į tai sureagavau“, – tinklalapio „Euro Hoops“ žurnalistui Antoniui Stroggylakiui sakė E.Mudiay.

Eurolygos sezono starte „Žalgiris“ pralaimėjo ketvirtą kartą iš eilės. Varžovas buvo stiprus, ambicingus tikslus sau kelianti ir finalo ketverte būti norinti „Olympiakos“, tuo metu Kauno ekipa vertėsi be Janio Strelnieko, Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o.

Nors sudėtis išretėjusi, bet „Žalgiris“ priekyje buvo visą pirmąją mačo dalį, o per pirmąsias 14 minučių tiesiog dominavo aikštelėje, vedamas 9 taškų ir 3 rezultatyvių perdavimų per šią atkarpą atlikusio E.Mudiay.

Pirmą sezoną Europoje žaidžiantis įžaidėjas nepriminė to krepšininko Belgrade.

„Nesu laimingas, jog pralaimėjome, bet turime judėti į priekį, – sakė E.Mudiay. – Tai dalis krepšinio. Kažkiek rungtynių laimėsi, kažkiek pralaimėsi, bet mes visada turime būti konkurencingi. Artėja geros dienos.“

VIDEO: Artėja link NBA formos? Emmanuelio Mudiay proveržis Eurolygoje

Profesionalo karjerą „Žalgirio“ įžaidėjas pradėjo ne NBA aplinkoje, o Kinijoje 2014-aisiais metais, iškart po mokyklos baigimo. Bet Eurolyga yra visai kitas žvėris, prie kurio reikia laiko prisitaikyti.

„Krepšinis čia žaidžiamas šiek tiek kitoks. Jis yra kur kas fiziškesnis. Čia svarbi kiekviena ataka, o mačas trunka mažiau minučių. Bet tai geras ir protingas krepšinis“, – sakė E.Mudiay.

Emmanuelis Mudiay prie „Žalgirio“ prisijungė rugpjūčio mėnesį ir buvo laikomas vienu įdomiausių ir daug žadančių naujokų visoje Eurolygoje.

Krepšininką į Kauną pasikvietė Martinas Schilleris, tačiau šiam specialistui iš Austrijos durys buvo parodytos jau po antrojo mačo Eurolygoje.

Euroleague.net/Emmanuelis Mudiay
Euroleague.net/Emmanuelis Mudiay

„Žalgirio“ savininkas Paulius Motiejūnas spaudos konferencijoje teigė, jog nematė progreso, kas tapo pagrindine skyrybų priežastimi.

„Visi buvome šokiruoti, bet tai yra dalis šio verslo, – sakė E.Mudiay. – Manau, kad Martinas yra puikus vyrukas, kuris bus sėkmingas kitoje vietoje. Jis dirbo Kaune ir kvietė mane prisijungti. Todėl ir atvykau.“

Vietiniame fronte neklystantis „Žalgiris“ dar nėra iškovojęs pergalės Eurolygoje, visai kaip ir Stambulo „Anadolu Efes“ bei Miuncheno „Bayern“ klubai.

Būtent prieš Bavarijos krepšininkus J.Zdovco kariauna stos į mūšį ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje.

Dviguboje savaitėje pasitaikė pozityvių momentų, kurie Lietuvos čempionams gali tapti pagrindu statant žaidimą aplink naujojo trenerio filosofiją.

„Turime naują trenerį ir privalome judėti į priekį“, – sakė E.Mudiay.

VIDEO: „Karštom pėdom“. 0:4 blogiausias Žalgirio startas per 13 metų Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius