Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 27

Izraelio spauda po pergalės prieš „silpną“ „Žalgirį“: „Tai nelygiavertis varžovas“

„Geltonieji“ neturėjo daug problemų prieš silpniausią turnyro komandą“, – taip Tel Avivo „Maccabi“ pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ aprašymą pradeda Izraelio žiniasklaidos kanalas „Ynet“. Panašaus požiūrio į Lietuvos čempionus trečiadienį laikosi ir kiti žydų spaudos atstovai – pergalė prieš „Žalgirį“, nors ir pakankamai užtikrinta, didelio įspūdžio jiems nepadarė.

„Pirmą kartą nuo 2020 m. vasario „Maccabi“ laimėjo trečią kartą iš eilės. Antradienio vakarą tai padaryta prieš silpniausią Eurolygos komandą. „Geltonieji“ pagerino savo rezultatą iki 4-2, o lietuviai lieka su 0-6“, – rungtynes, kurias „Maccabi“ laimėjo 76:62, apibendrino „Ynet“.

„Tai nebuvo puikios rungtynės šeimininkams – netgi toli nuo to. Bet „Žalgiris“ išgyvena krizę, išskyrus kelias geras minutes pirmajame kėlinyje. Kauniečiai nebuvo lygiaverčiai varžovai“, – rašo „Ynet“, jau žvelgiantis į kur kas rimtesnį ketvirtadienio iššūkį, kai Tel Avive viešės „Barcelona“.

„Geltonieji“ pasinaudojo lietuvių, kurie išlieka vienintele dar nelaimėjusia komanda, silpnumu“, – rėžė kitas Izraelio žiniasklaidos kanalas „Walla“.

„Praėjusio vakaro pergalė prieš „Žalgirį“ jau yra pasiekimas, kurio „Maccabi“ neturėjo per visą praėjusį sezoną – tai buvo trečia pergalė iš eilės“, – senokai nematytą seriją pabrėžė ir „Mako“ žurnalistas Roi Cohenas.

R.Cohenas išskyrė, kad „Maccabi“ sugebėjo laimėti nepaisant to, kad ne geriausias rungtynes sužaidė komandos lyderis Scottie Wilbekinas – iki tol 16,6 taško vidurkį turėjęs amerikietis šįkart pataikė tik 1 metimą iš 9 ir pelnė tik 5 taškus.

Anot žurnalisto, pernai su tokiomis lyderio rungtynėmis „Maccabi“ nebūtų turėjęs šansų laimėti.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas

„Nelyginkite šio sezono su praėjusiu. Pernai neturėjome žiūrovų, tad tai buvo visiškai skirtinga situacija“, – „Mako“ cituoja „Maccabi“ trenerį Ioannį Sfairopoulą.

„Šiuo atveju tinkama klišė, kad geriau negraži pergalė negu gražus pralaimėjimas. Dabartinėje sezono stadijoje „Maccabi“ paims viską, kad tik liktų gyvas ir išlaikytų teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą“, – tikino R.Cohenas savo tekste apie rungtynes.

Daug pagyrų iš Izraelio spaudos sulaukė 17 taškų pelnęs ir 23 naudingumo balus surinkęs Derrickas Williamsas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas

„Tai buvo geriausios Derricko Williamso rungtynės. Pastaruoju metu jam tenka ypač daug komplimentų. Puolėjas pradėjo sezoną dar veikiamas COVID-19 simptomų ir sunkiai įsivažiavo, bet komanda padarė viską, kad jis jaustųsi patogiai. Galiausiai, tai atsipirko“, – rašo „Ynet“.

Nemažai dėmesio Izraelio žiniasklaidoje gavo ir prieštaringas „Maccabi“ sirgalių elgesys.

Per vieną iš pauzių rungtynių metu buvo pagerbtas karjerą baigęs Izraelio krepšininkas Lioras Eliyahu.

Tris sezonus „Maccabi“ žaidęs puolėjas padėjo ekipai patekti į 2008 m. Eurolygos finalą, bet „Menora Mivtachim“ arena antradienio vakarą jam švilpė, nes net šešis sezonus L.Eliyahu praleido amžino „Maccabi“ priešo Jeruzalės „Hapoel“ gretose.

FIBA nuotr./J. Blums ir Lioras Eliyahu
FIBA nuotr./J. Blums ir Lioras Eliyahu

Nušvilptą izraelietį po mačo apgynė jo tautietis, „Maccabi“ atstovaujantis, bet vakar nežaidęs Ozas Blayzeris.

„Nesvarbu, kuriose komandose jis žaidė, jis yra vienas geriausių visų laikų Izraelio krepšininkų. Jis labai daug davė Izraelio krepšiniui ir rinktinei, tad turėtume gerbti ir vertinti jo indėlį, – tviteryje rašė O.Blayzeris, savo įrašu įskėlęs diskusiją Izraelio krepšinio bendruomenėje. – Man, kaip žmogui, besilygiavusiam į Liorą, buvo nesmagu girdėti švilpimą.“

„Mako“ aprašė ir incidentą „Menora Mivtachim“ arenoje, kuris kilo rungtynių pabaigoje.

VIDEO: „Žalgiryje“ yra vietos senukams: užsiliepsnojusio Milo tritaškiai

Pasirodo, „Gate 11“ tribūnoje, kur renkasi ištikimiausi „Maccabi“ sirgaliai, kilo konfliktas tarp aistruolių ir apsaugos darbuotojų.

„Mako“ teigimu, oficiali versija skelbia, jog neblaivus aistruolis atakavo apsaugos darbuotoją ir turėjo būti sutramdytas, tačiau sirgaliai pateikia kitą versiją.

„Apsaugininkas tiesiog įėjo į mūsų sektorių ir ėmė muštis. Tai gėdinga“, – Izraelio žiniasklaidai sakė vienas įvykio liudininkų.

Greitai pamiršę rungtynes su „Žalgiriu“ žydai jau žvelgia į netolimą ateitį – ketvirtadienio akistatą su „Barcelona“ ir buvusiu „Maccabi“ žaidėju Šarūnu Jasikevičiumi.

Getty Images/Euroleague.net nuotr/„Barcelonos“ ekipa švenčia dramatišką pergalę Eurolygoje
Getty Images/Euroleague.net nuotr/„Barcelonos“ ekipa švenčia dramatišką pergalę Eurolygoje

Katalonai po vakar išliko vienintele dar nepralaimėjusia komanda Eurolygoje.

„Katalonams nebus lengva: Šarūno Jasikevičiaus komanda žais ketvirtąsias rungtynes per šešias dienas, o dvi pastarosios Malagoje ir Stambule sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Tai atėmė iš jų daug jėgų. Įvertinus tai, kad „Maccabi“ laimėjo tris kartus iš eilės, o „Barca“ Tel Avive pastarąjį kartą nugalėjo 2016 m. lapkritį, galima suprasti, kodėl Ispanijoje prisibijoma, kad rytoj gali nutrūkti „Barcelona“ pergalių serija“, – rašo „Walla“, cituojanti ir Š.Jasikevičių, kuris po pergalės prieš „Fenerbahče“ pabrėžė savo krepšininkų nuovargį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius