Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 26

Knygą parašyti norintis KC Riversas: apie įgrisusį sniegą Maskvoje ir Kalėdų eglutę Kaune

Vos keli Eurolygos žaidėjai per karjerą rungtyniavo tokioje gausybėje skirtingų šalių, kaip tą darė Sankt Peterburgo „Zenit“ snaiperis KC Riversas. Profesionalo karjerą jis pradėjo 2009-aisiais Italijoje, tuomet sekė žaidimas Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos, Graikijos, Serbijos, Lietuvos, o dabar, jau trečią kartą karjeroje, Rusijos klubuose. Oficiali Eurolygos svetainė skyrė dėmesio amerikiečiui, kuris dar pernai žaidė Kauno „Žalgiryje“.

KC Riversas gimė Šarlotėje, Šiaurės Karolinos valstijoje, o didžiąją dalį jaunystės, kol pradėjo studijas Klemsono universitete, jis praleido Virdžinijoje.

Buvęs žalgirietis neabejodamas pripažįsta, jog niekada nesvajojo apie žaidimą toli nuo gimtosios JAV. Ir pirmoji pažintis su Italija užtruko, kol pavyko prisitaikyti prie naujos aplinkos.

„Amerikiečiai vaikai svajoja apie NBA, – Eurolygos tinklalapiui sakė KC Riversas. – Karjeros pradžia Italijoje man atvėrė akis. Jei atvirai, tai buvo šokas. Latina yra mažas miestelis, apie 40 minučių kelio į pietus nuo Romos. Aš buvau vienas pirmųjų amerikiečių žaidėjų šio klubo istorijoje. Veiklos buvo mažai, aš buvau vienas, tad teko suaugti. Koledže tu turi komandos draugus ir bičiulius, daugybė dalykų okupuoja tavo laiką, o Latinoje aš neturėjau ką veikti, išskyrus filmų žiūrėjimą!“

„Kai pradėjome žaisti, aš aikštelėje atrodžiau labai gerai. Turbūt dėl to, jog nenorėjau ten likti. Mano mąstymas buvo toks, kad turiu daryti bet ką, kas man padėtų ištrūkti iš nemalonios situacijos bei patekti į didesnį klubą. Žaidžiau puikiai, tai padėjo pamatą mano karjerai“, – aiškino „Zenit“ gynėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir KC Riversas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir KC Riversas

KC Riversas Latinos komandoje praleido pusmetį, kol jį sužvejojo žymusis Trevizo „Benetton“. Amerikietis lipo aukštyn, kol 2012-aisiais atsidūrė Eurolygos klube Maskvos srities „Chimki“.

Kaip sakė pats žaidėjas, tai jam davė dvejopą patirtį.

„Buvau laimingas dėl žaidimo Eurolygoje, o komanda buvo pakankamai gera, tačiau oras man kėlė depresyvias mintis, – sakė KC Riversas. – Snigo kasdien. Vaikystėje mėgau sniegą, bet matyti jį kiekvieną dieną... Man tai nusibodo. Nenorėjau daugiau akyse regėti nė vienos snaigės. Turėjau problemų adaptuodamasis prie gyvenimo Maskvoje, man taip ir nepavyko persilaužti. Buvo gerų dienų, bet dominavo tokios, kuomet žmonės galėjo mane matyti susierzinusį. Sunku buvo jiems paaiškinti, kas vyksta.“

Krepšininko prisiminimai iš Rusijos nėra vien negatyvūs.

„Architektūra Maskvoje yra neįtikėtina, ypatingai žvelgiant į Kremlių ir kitus didžiuosius pastatus. Apie tokius dalykus teko skaityti, tačiau Raudonosios aikštės niekada nepamiršiu“, – teigė KC Riversas.

Po sezono Pamaskvėje ir G lygoje, KC Riversas sugrįžo į Europą bei sukirto rankomis su karališkuoju Madrido „Real“. Ispanijos sostinėje jis iškart pasijuto puikiai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

„Turiu pasakyti, jog Madridas yra viena mėgstamiausių mano vietų, – teigė krepšininkas. – Teko pasižvalgyti po miestą bei pamatyti, kaip dirba šis klubas. Nuo apačios iki viršaus – aukščiausia klasė. Mėgavausi būdamas Madride, nenorėjau jo palikti. Miestas man priminė Niujorką, daugybė žmonių vaikštinėja kad ir antrą valandą nakties. Jautiesi saugiai ir tiesiog mėgaujiesi gyvenimu.“

Amerikietis „Real“ klube žaidė du sezonus, tarp kurių įsiterpė trumpa viešnagė Miuncheno „Bayern“ ekipoje.

Vokietijoje jis susipažino su garsiausia šalies tradicija tapusia švente.

„Nuėjau į Oktoberfestą ir supratau, kodėl tai yra būtina patirtis kiekvienam. Nesu didelis alaus mėgėjas bei nebuvau apsirengęs tinkamai, bet tai buvo puiki patirtis. Būtinai turite patirti tai, jei esate Vokietijoje“, – rekomendavo 33-ejų metų atletas.

Kita stotelė – Graikija. Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius KC Riversas vilkėjo du sezonus. Dar viena nuostabi patirtis jam.

„Atėnai yra labai gražūs. Man labai patiko. Sutikau daugybę Graikijos amerikiečių, kurie sugrįžo gyventi į tėvynę, tad kalbos barjeras nebuvo problema. Gyvenimas ten lengvas, vienas geriausių miestų. Žinoma, kartu su Madridu, kuriame irgi jaučiausi patogiai, – dėstė KC Riversas. – Turėjau galimybę mėgautis miestu, kuris sudarytas iš daugybės skirtingų dalių. Graikai yra nuostabūs žmonės. Jie išprotėję! Bet labai palaikantys sirgaliai, kurie dėl komandos gali padaryti bet ką. Myliu juos. Niekada nepamiršiu atmosferos, kuri supo „Panathinaikos“ komandą.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

Sveikatos problemų turėjęs krepšininkas sugrįžo į Italiją, kur jo laukė Emilijos Redžo komanda. Po kurios – didysis Belgrado „Crvena zvezda“ klubas.

„Belgradas buvo puikus, – sakė KC Riversas. – Miestas nėra toks didelis, bet gražus. Teka keletas upių, dar gali išvysti senų griuvėsių, kurie primena tau apie šio miesto praeitį. Bent taip šią situaciją regėjau aš. Miestas yra gyvas, kyla nauji pastatai, tačiau man patiko, kad griuvėsiai ten laikomi kultūriniu paveldu, jog žmonės suprastų, ką šiai šaliai teko išgyventi praeityje.“

Taiklia ranka pasižymintis žaidėjas praėjusį sezoną pradėjo Sevilijos „Real Betis“ klube, o tuomet persikėlė į Kauno „Žalgirį“. Amerikiečiui paliko įspūdį istorinio miesto centre esanti gamta.

„Džiaugiausi galėdamas atstovauti šiam puikiai Eurolygoje žinomam klubui, kuris įsikūręs mažame mieste. Man patiko vaikščioti senamiesčiu, ypatingai Kalėdų laikotarpiu. Didžiulė eglė bei daugybė žmonių, dalyvaujančių šventėje“, – sakė keletą mėnesių Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniu buvęs snaiperis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas

KC Riversas grįžo į Rusiją bei sudarė sutartį su Sankt Peterburgo „Zenit“. Jis norėtų pasižvalgyti istoriniame mieste, bet dabartinė pandeminė situacija tokios galimybės jam neduoda. Tai jaukia ir šeiminį gyvenimą.

„Kai atvykau, turėjau laiką leisti karantine. Neturėjau progos pamatyti miesto. Mano žmona ir vaikai yra Kalifornijoje, nes Rusijos valdžia neleidžia atvykti šeimų nariams, tik tiems, kurie čia turi darbo vizą. Būsiu vienas, nebent kažkas pasikeistų“, – teigė krepšininkas.

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ reakcija į kritiką ir geriausia nepakviesta Lietuvos rinktinė

„Mano vaikai dar maži. Dukrai šešeri, tad ji supranta, kas vyksta, tačiau sūnui vos ketveri, tad jis situacijos dar nesuvokia. Aš jam vis kartoju, kad šį sezoną atvykti jis negalės. Vaikams patinka skristi lėktuvu ir keliauti, tad apmaudu, jog šios pramogos jie patirti šiemet negalės“, – sakė „Zenit“ žaidėjas.

Bendrą patirtį Europoje KC Riversas vertina puikiai – tiek asmeniškai, tiek žiūrint iš šeimos perspektyvos.

„Mes turėjome galimybę gyventi Madride, Miunchene, Atėnuose, Belgrade... Iki šio sezono mes visada buvome kartu. Mano mama juokėsi, jog vaikų pasuose yra daugiau štampų, nei kad pas ją. Tai puiku! Jie turės daug prisiminimų ir supratimą, kad teko gyventi daugybėje šalių, ne tik JAV“, – sakė KC Riversas.

Krepšininkas net galvoja savo atsiminimus įprasminti knygos lapuose.

„Jaučiuosi palaimintas, kad turėjau galimybę žaisti Europoje. Tai puikus nuotykis. Teko pamatyti skirtingas kultūras, skirtingas gyvenimiškas situacijas. Kaip žmonės gyvena, augina vaikus, ką jie veikia kiekvieną dieną. Esu dėkingas už šią galimybę keliauti bei gyventi skirtingose šalyse. Net turiu idėją parašyti knygą! Galėčiau dieną ir naktį jums pasakoti dalykus, kuriuos teko pamatyti!“, – sakė krepšininkas.

Ketvirtadienį 20 val. KC Riversas žengs ant „Žalgirio“ arenos parketo bei mes iššūkį savo buvusiai komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius