-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 naujos kartos MINI modelio naujovių

Prieš kelias savaites Lietuvoje debiutavęs trečiosios kartos MINI modelis savo naujovėmis jau patraukė ne vieno MINI ir daugelio automobilių gerbėjų dėmesį. Išlaikęs individualų ir puikiai visiems pažįstamą MINI dizainą, jis sugebėjo nustebinti inovacijų ir modernių technologijų gausa.
Naujasis MINI
Naujasis MINI / MINI nuotr.

MINI atstovė Lietuvoje UAB „Krasta Auto“ pristato 10 naujovių, kuriomis gali pasigirti trečiosios kartos MINI modelis, tvirtai žengiantis į naują MINI erą:

1.    Atnaujinta važiuoklės technologija ir optimizuota pakaba, paverčianti MINI dar smagesniu vairuoti. 

MINI nuotr./Naujasis MINI
MINI nuotr./Naujasis MINI

2.    Reguliuojami amortizatoriai. Šio MINI pirkėjai pirmąkart gali pasirinkti reguliuojamus amortizatorius, kurie dar labiau sustiprina automobilio stabilumą. Būtent šiam aspektui koncernas, kurdamas naujosios kartos MINI,  skyrė itin daug dėmesio.

3.    Didesni automobilio gabaritai. Lyginant su antrosios kartos MINI, naujasis gražuolis pailgėjo 98 mm, išsiplėtė 44 mm ir išaugo 7 mm. Be abejo, didesni automobilio gabaritai vairuotojui bei keleiviams suteikia daugiau erdvumo ir komforto. Šiek tiek pasikeitė ir automobilio forma – jis tapo apvalesnis. Tai padidino naujojo MINI aerodinamiškumą.

MINI nuotr./Naujasis MINI
MINI nuotr./Naujasis MINI

4.    Didesnė bagažinė. Išaugę automobilio gabaritai leido inžinieriams sėkmingai išplėsti jo bagažinę – ji tapo daugiau negu 30 proc. didesnė, ir dabar bagažinės talpa siekia 211 litrų. Tai suteikia daugiau patogumo ilgose kelionėse arba užsiimant aktyviu sportu ir vežant sportinę įrangą.

5.    Pirmąkart su LED žibintais. Naujasis MINI yra pirmasis savo klasės automobilis, turintis LED žibintus. Norintys gali rinktis ir daugiau su šviesomis susijusių funkcijų: pasirinktinai galima įdiegti adaptyvaus apšvietimo sistemą, LED posūkių žibintus, LED priešrūkinius žibintus ir LED galinius žibintus, kurie dar labiau pagerina matomumą kelyje ir užtikrina saugumą.

MINI nuotr./Naujasis MINI
MINI nuotr./Naujasis MINI

6.    Naujas variklis. Trečiosios kartos MINI gali pasigirti visiškai nauju varikliu su „TwinPower Turbo“ technologija. MINI pirkėjai gali rinktis iš penkių įvairius poreikius atitinkančių modelių: 136 AG trijų cilindrų „MINI Cooper“, 192 AG keturių cilindrų benzininį „MINI Cooper S“, 116 AG trijų cilindrų dyzelinį „MINI Cooper D“, 95 AG trijų cilindrų dyzelinį „MINI One D“ ir 102 AG trijų cilindrų „MINI One“. Iki metų pabaigos šią gamą papildys dar du agregatai: 2 litrų keturių cilindrų dyzelinu varomas „MINI Cooper SD“ ir galingiausias 2 litrų keturių cilindrų benzininis „MINI Cooper S John Cooper Works“.

7.    Nauja greičių dėžė. Specialiai šiam MINI modeliui buvo sukurta nauja šešių pavarų automatinė pavarų dėžė. Ji automobiliui leidžia nuo 0 iki 100 km įsibėgėti 2,6 s greičiau nei anksčiau ir sumažina degalų sąnaudas net 27 proc. Žemiausios naujojo MINI degalų sąnaudos siekia vos 3,5 l/100 kilometrų. 

MINI nuotr./Naujasis MINI
MINI nuotr./Naujasis MINI

8.    Trys vairavimo režimai. Naujajame MINI yra trys skirtingiems vairavimo įpročiams pritaikyti režimai. Be standartinio, vairuotojas vienu svirtelės paspaudimu dar gali rinktis SPORT arba GREEN vairavimo režimus.  GREEN režimas su MINIMALISM technologija leidžia pasiekti stebinančiai mažus degalų sąnaudų rodiklius. Tuo tarpu SPORT režimas automobiliui suteikia ypatingos galios ir dar niekada su MINI nepatirtus pojūčius. 

9.    Daugiau patogumą užtikrinančių sistemų ir funkcijų. Naujajame MINI gausu naujų komfortą vairuotojui ir keleiviams užtikrinančių sistemų. Tarp jų – naujas prietaisų skydelio ekranas ir atnaujinta jo technologija, šildomos sėdynės, dviejų zonų automatinis kondicionierius, profesionali MINI navigacijos sistema, elektra valdomas stiklinis stogas, elektra šildomi šoniniai veidrodėliai.

MINI nuotr./Naujasis MINI
MINI nuotr./Naujasis MINI

10.    Daugiau pagalbos vairuotojui suteikiančių sistemų. Naujajame MINI kaip niekada anksčiau gausu naujų pagalbos vairuotojui sistemų, kurios vairavimą paverčia itin lengvu ir maloniu procesu. Tarp jų – ant priekinio stiklo projektuojamas vaizdas, pagalbos statant automobilį sistema, traukos kontrolė, sistema, perspėjanti apie galimus susidūrimus su pėsčiaisiais, ir kelio ženklų atpažinimo sistema. Automobilyje taip pat gausu IT inovacijų – jame galima naudotis išmaniuoju telefonu ir jame esančiomis aplikacijomis, taip pat naudotis socialiniais tinklais ir net vairuojant visuomet būti naujienų sukūryje.

Trečiosios kartos MINI kaina Lietuvoje prasideda nuo 60,9 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius