Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ investavo į Q5 sportiškumą

„Audi“ pristato dar vieną ilgai lauktą modelį – antrosios kartos „Audi Q5“. Nors šio modelio pardavimai prasidės tik 2017 metų sausį, jau skelbiama, kad bazinė jo kaina sieks 44 900 eurų.
Paryžiuje parodytas naujasis „Audi Q5“
Paryžiuje parodytas naujasis „Audi Q5“ / „Scanpix“ nuotr.

„Su naujuoju Q5 kartelę mes iškeliame dar aukščiau. Tarp svarbiausių mūsų inovacijų – „Quattro drive“ sistema su ultra technologija, didelio efektyvumo varikliai, pneumatinė pakaba su valdomu dempferiu ir gausi informacinių pramogų bei pagalbinių sistemų pasiūla”, – sakė AUDI AG valdybos pirmininkas Rupertas Stadleris.

Naujiesiems modeliams „Audi“ gamintojai siūlo 14-ka skirtingų eksterjero spalvų ir penkis įrangos variantus. Priekiniai automobilio žibintai – su LED elementais arba didelės raiškos „Matrix LED“ technologijomis su dinaminiu šviestuvų pasukimu.

Net 90 kg lengvesnis

4,66 metrų ilgio, 1,89 m pločio ir 1,66 m aukščio, ratų bazė 2,85 m ilgio – palyginti su ankstesniu modeliu naujasis Q5 išaugo kone visomis kryptimis . Priklausomai nuo variklio, automobilio svoris sumažėjo iki 90 kg.

„Scanpix“ nuotr./Paryžiuje parodytas naujasis „Audi Q5“
„Scanpix“ nuotr./Paryžiuje parodytas naujasis „Audi Q5“

Erdvus ir patrauklus akiai interjeras

Automobilyje pakankamai erdvės net penkiems asmenims, o jo matmenys didesni nei ankstesnio modelio. Priklausomai nuo galinės sėdynės padėties, pagrindinis bagažo skyriaus tūris siekia nuo 550 iki 610 litrų. Tai dešimčia litrų daugiau nei ankstesniame modelyje. Kai galinė sėdynė nulenkta, bagažo tūris išauga iki 1 550 litrų.

Naujajame modelyje galimos dvi naujo didelio efektyvumo oro kondicionieriaus versijos. O papildomos funkcijos, tokios kaip vairo šildymas – pasirinktinės. Tarp sėdynės reguliavimo įtaisų atrasite net ir pneumatinio masažo funkciją.

„Scanpix“ nuotr./Paryžiuje parodytas naujasis „Audi Q5“
„Scanpix“ nuotr./Paryžiuje parodytas naujasis „Audi Q5“

TDI ir TFSI varikliai

Lietuvoje ir Latvijoje naujasis „Audi Q5“ bus pristatomas su dviem galingais ir efektyviais varikliais – TDI ir TFSI. Jų galia padidėjo iki 20 kW (27 AJ), o degalų sąnaudos žymiai sumažėjo. Ypač ekonomiškas naujasis Q5 2.0 TDI jėgos variklis, kurio pajėgumas – 140 kW (190 AG).

2.0 TFSI variklio galia siekia 185 kW (252 AG), 100 km jis vartoja tik 6,8 litrų benzino, o į aplinką išmeta tik 154 gramų CO2 viename kilometre. Iš pagrindų atnaujinto 3.0 TDI taip pat padidėjo galia – iki 210 kW (286 AG), esant 620 Nm sukimo momentui. Šis variklis bus pristatytas 2017 metų viduryje, o 2.0 TDI variklį bus galima pasirinkti jau nuo sausio mėnesio.

Naujieji „Audi“ SUV gamykloje komplektuojami su 17 colių lengvo lydinio ratlankiais. Sportiški automobiliai tiekiami ir su 18 colių aliuminio ratlankiais, o S linijos sportiniame pakete numatyti ir 19 colių lengvo lydinio ratlankiai. Pasirinkti bus galima ir net 21 colio skersmens ratlankius.

Naujasis „Audi Q5“ gaminamas naujoje gamykloje Meksike. Į Vokietijos ir kitų Europos valstybių salonus jis bus pradėtas tiekti 2017 metų sausį. Prasidėjus pardavimams bazinė Q5 2.0 TDI 140 kW (190 AJ) „quattro S tronic“ kaina sieks 44.900 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius