Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auto Bild Sportscars“ išrinko „Jaguar XKR-S” 2011 metų sportiniu kupė

Populiariausias Vokietijos automobilių žurnalas „Auto Bild Sportscars“ pripažino „Jaguar XKR-S“ 2011 metų sportiniu kupė. Daugiau kaip 70 tūkst. skaitytojų išreiškė savo nuomonę tradiciniuose geriausio metų sportinio automobilio rinkimuose. Galingiausias kada nors „Jaguar“ sukurtas serijinis sportinis automobilis XKR-S buvo nominuotas masinės gamybos sportinių kupė kategorijoje, kurioje surinkęs 14,3 proc. balsų aplenkė net ir vokiškuosius „Mercedes C63 AMG“ ir „Audi RS5“.
„Jaguar XKR-S“
„Jaguar XKR-S“ / Gamintojo nuotr.

Žurnalo „Auto Bild“ komanda neseniai testavo „Jaguar XKR-S Coupe“ garsiosios Vokietijos Niurburgringo lenktynių trasos Šiaurinėje kilpoje („Nordschleife“) – XKR-S ją įveikė per 7 min. 51 s. Šio „Jaguar“ modelio 5,0 l turbininis V8 variklis talpina 550 arklio galių ir generuoja 680 niutonmetrų (Nm) sukimo momentą bei leidžia automobiliui vos per 4,2 s pasiekti 60 mph (97 km/val.) greitį. Didžiausias elektronikos ribojamas XKR-S greitis siekia 300 km/val. Specialiai sukurta aerodinaminė sistema leidžia „Jaguar XKR-S“ užtikrinti maksimalų stabilumą važiuojant bet kokiu greičiu.

Šių metų „Auto Bild“ metų sportinio automobilio rinkimai – dešimtieji. Šiemet juose iš viso buvo pristatyti 173 modeliai septyniolikoje kategorijų, tarp kurių buvo ir modifikuoti bei mažatūriai automobiliai. Savo kategorijoje „Jaguar XKR-S“ nurungė keturiolika pripažintų konkurentų.

„Mes ypač didžiuojamės šiuo apdovanojimu, nes nugalėjome kategorijoje, kurioje paprastai dominuoja aukščiausios klasės Vokietijos gamintojai, – sakė Mike‘as Wrightas, „Jaguar Land Rover“ vykdomasis direktorius. – Už mus balsavusių gerbėjų balsai rodo, kad kompanijos „Jaguar“ aistra kurti galingus, bet gražius automobilius yra suprantama ir palaikoma tarp sportinių automobilių mylėtojų.“  

„Jaguar XKR-S“ buvo kuriamas ir tobulinamas „Jaguar“ bandymų ir inžinerijos centre Niurnberge, Vokietijoje. Šis modelis įkūnija visa, ką šios kompanijos automobiliai turi geriausio: veržlumą, lengvą valdymą, komfortą ir subtilią prabangą.

Neseniai Los Andželo automobilių parodoje „Jaguar“ taip pat pristatė ir šios serijos kabrioletą „XKR-S Convertible“. Kabrioletas išlaikė visus techninius parametrus kaip ir jo pirmtakas kupė, įskaitant pakabos ir elektronikos atnaujinimus, kurie leidžia automobiliui būti judresniam ir tuo pačiu suteikia daugiau manevravimo laisvės vairuotojui.

Tikimasi, kad „Jaguar XKR-S“ kabrioletas sulauks tokio pat pripažinimo ir sėkmingų pardavimų kaip ir jo brolis kupė, nes jau per pirmąsias savaites daugelyje šalių užsakymai viršijo gamintojo lūkesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius