-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Automobilių paroda ALT 2011: krizė baigiasi?

Tris dienas sostinės „Litexpo“ centre vykusioje automobilių parodoje ALT 2011 apsilankė apie 20 tūkstančių žmonių. Juos domino ir naujausi automobilių modeliai, ir moderniausia policininkų naudojama technika.
Pareigūno rankose - naujausias greičio radaras
Pareigūno rankose - naujausias greičio radaras / Organizatorių nuotr.

Savaitgalio dienomis parodos lankytojus džiugina motociklininkų, dviratininkų pasirodymai, tačiau daugelis  atkeliauja čia su konkrečiais tikslias  - susirinkti informaciją apie naujų automobilių kainas, pasinaudoti parodoje esamomis akcijomis, apžiūrėti technikos naujoves, pasidomėti verslui reikalingomis transporto priemonėmis arba tiesiog smagiai praleisti laiką.

Į Vilniuje, „Litexpo“ rūmuose vykstančią ALT parodą  žmonės atvažiuoja iš tolimiausių šalies kampelių. Mat čia patogu vienoje vietoje palyginti naujausius automobilius, juos išbandyti ir, žinoma, gauti maksimalias nuolaidas. Juk jeigu vienas automobilių gamintojas pasiūlė pernelyg didelę kainą, tai čia pat galima pasinaudoti kito automobilių gamintojo pasiūlymu.

Parodos lankytojai naujuoju policijos ginklu domėjosi ne mažiau nei greitu ralio automobiliuPasak bendrovės „Vilniaus žaibo ratas“ vadovo Vilando Burnio, ko gero negreitai ateis tokie laikai, kai žmonės automobilius masiškai pirks čia pat, parodos teritorijoje ir naujų automobilių prikrauti autovežiai iš parodos išvažiuos tušti lyg iš gero turgaus. Būtent taip buvo prieš keletą metų, rinkos klestėjimo metu.

Krizės pamokyti lietuviai perka kur kas ramiau ir apdairiau, o gamintojai taip pat ne dažnai pasiūlo itin  geras kainas. Pavyzdžiui, tos pačios minėtos bendrovės stende yra tik vienas automobilis, tačiau jis gundo labai gera kaina – „Opel Insignia“ parduodamas su 25 000 tūkstančių litų nuolaida.

Gerų pasiūlymų lankytojams turi „Peugeot“ atstovai. Gracingomis formomis gundantys naujieji dyzeliniai „Peugeot 508“ parduodami  su 17 000 litų nuolaida.

Dar viena naujiena verslininkams – ypatingos BMW 520 D įsigijimo sąlygos. Sumokėję 31 500 litų pradinį mokestį, kas mėnesį turėsite mokėti po 1950 litų. Tai  bus komfortiškas automobilis su moderniu 184 AG  dyzeliniu varikliu, naudojančiu 5,2 litro  dyzelino.

Toje pačioje salėje buvo galima pamatyti ir daugkartinio Lietuvos ralio čempiono Sauliaus Girdausko automobilį „Škoda Fabia WRC“ ir moderniausių policijos ginklų, skirtų kovai su greičio mėgėjais.

Tačiau, kaip žinia, šalyje nestinga ir neoficialių gatvių lenktynininkų. Kovai su jais skirtas naujas greičio matuoklis „Trucam“. Nuo iki šiol naudotų panašių prietaisų jis skirsis tuo, kad  fiksuodamas pažeidimą jis nufotografuos greitį viršijantį automobilį, užrašys pažeidimo laiką ir geografines koordinates. Pasak pareigūnų, nuginčyti pažeidimą nepadės net ir gudriausi advokatai. 

Parodos „ALT 2011“ lankytojai naujuoju policijos ginklu domėjosi ne mažiau nei greitu ralio automobiliu. Mat šiuo automobiliu jiems važiuoti matyt nelemta, o štai sutikti pareigūną su tokiu radaru, galime bet kur ir bet kada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius