-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Automobilių vagysčių mažiau, tačiau ilgapirščių geidžiamiausios – BMW, „Toyota“ ir „Mercedes-Benz“ detalės

Draudimo bendrovė BTA praneša, kad šiemet ilgapirščius labiausiai domina BMW, „Toyota“ ir „Mercedes-Benz“ markių automobiliai. Labai paklausios yra šio trejetuko apdailos detalės: veidrodėliai, žibintai, atstumų jutikliai, bamperiai. Jeigu, pavyzdžiui, pernai didžiausio vagišių dėmesio susilaukdavo ir populiariausi buvo BMW ratų apsauginiai dangteliai, tuo tarpu šiemet – BMW X5 ir Toyota veidrodėliai.
Apvogto automobilio vidus
Apvogto automobilio vidus / 15min.lt skaitytojo Luko nuotr.

„Per devynis šių metų mėnesius pagal Kasko draudimo rūšį BTA jau užregistravo įvykių, kurių nuostoliai siekia 700 tūkst. litų. Didžiausius nuostolius kaip paprastai lemia transporto priemonių vagystės, tačiau šiemet beveik pusę šios sumos arba 48,5% sudaro nuostoliai, patirti dėl automobilių detalių vagysčių. Akivaizdu, kad šiemet vagišiai išties siaučia, nes panašią situaciją, kai smulkių vagysčių žala buvo tokia didelė, fiksavome tik 2007 metais,” – sako Artur Senčenko, BTA Žalų reguliavimo departamento direktorės pavaduotojas.

Šiemet BTA jau užregistravo 14 transporto priemonių vagysčių ir daugiau kaip 200 įvykių, kai transporto priemonės buvo apgadintos, pavogus jų detales. Nors lyginant su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet užregistruotas labai panašus automobilių vagysčių skaičius (pernai buvo 17), tačiau atskirų automobilių apdailos detalių vagysčių padaugėjo net 33 proc.

„Pastebime, kad vagišiai darosi vis įžūlesni ir darbuojasi be jokių skrupulų. Pavyzdžiui, lapkričio pradžioje fiksavome net kelis atvejus, kai vairuotojui iš vakaro pasikeitus gan prabangaus automobilio padangas iš vasarinių į žiemines, transporto priemonės šeimininkas jau ryte, savo namo kieme automobilį rado pastatytą ant plytų,” – kalbėjo A.Senčenko.

Draudimo ekspertas pasakojo, kad „vogdami atskiras detales vagys labiausiai orientuojasi į vagiamos detalės išsaugojimą ar nuėmimą nuo automobilio taip, kad ateityje ji būtų lengvai pritaikoma ir realizuojama. Tokiu atveju, nors veikiama gan greitai, automobilis apgadinamas nedaug. Visgi, pavyzdžiui, vagiant automobilių veidrodėlius, patį veidrodėlį ilgapirščiai ateityje galbūt nesunkiai pritaikys kitai transporto priemonei, tačiau apvogto automobilio kėbului po tokios detalės neprofesionalaus nuėmimo neretai prireikia ir didesnio remonto.”

Vidutiniškai po panašių detalių vagysčių išmokos dydis šiemet siekia 3500 Lt, pernai jis sudarė 3200 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius