Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autoplius.lt įdomybės: 5 nepaprasti parduodami visureigiai

Vis didesnį automobilių parko gabalą atsikandantys visureigiai yra nebūtinai padidinto pravažumo miesto automobiliai. Lankomiausiame transporto skelbimų portale Autoplius.lt galima rasti visokio tipo visureigių – nuo itin kompaktiškų, tačiau pravažumu nesiskundžiančių „Suzuki Samurai“ su vos 1,3 litro benzininėmis jėgainėmis iki brangiausio visureigio titulą išlaikančio „Bentley Bentayga“.
Džordanos Butkutės ir Elegijaus Strasevičiaus parduodamas „Hummer“ visureigis
Džordanos Butkutės ir Elegijaus Strasevičiaus parduodamas „Hummer“ visureigis / Autoplius.lt nuotr.

Tačiau kai kurie modeliai dėmesį traukia nebūtinai dėl didelės kainos etiketės, o ir dėl savybių, apie kurias kasdien nepagalvojame.

„Hummer H1“

Tai – automobilis, kurio DNR sustiprintas kareiviško visureigio genais. „Hummer H1“ šalies keliuose pamatyti sunku – tokius modelius Lietuvoje galima skaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Dideli ratai, kampuotas kėbulas bei stulbinantis 2,2 metro plotis. Itin plačiu superautomobiliu laikomas „Lamborghini Aventador“ yra beveik 20 cm siauresnis.

Tačiau senovinės technologijos bei darbui pritaikyta važiuoklė leidžia susidaryti įspūdį, kad „Hummer H1“ iš Vilniaus į Kauną nuvažiuotų net ir po atominio sprogimo. Ir nuvažiuotų ne greitkeliu, o bekele.

Portale Autoplius.lt kaip tik parduodamas vienas toks visureigis. Skelbimą galite peržiūrėti paspaudę šią nuorodą.

Hummer H1
Hummer H1

„Mercedes-Benz G63 AMG“

1979-aisiais gimusi „Mercedes-Benz“ G klasės istorija vis dar tęsiasi. Gamintojo teigimu, šio automobilio dizainas yra ikoniškas. Tikri „Mercedes-Benz“ gerbėjai tam pritars nė nesuabejoję – juk jau beveik 40 metų G klasės kėbulo linijos išlaiko tas pačias proporcijas ir keičiasi tik labai minimaliai. Galima juokauti, kad G klasės aerodinaminės savybės prilygsta Jonavos aerodinamikai, tačiau šį modelį išskirtiniu galima vadinti ir dėl labai prabangaus salono, retų AMG versijų ar kelis šimtus tūkstančių eurų kainos etiketės.

G klasės visureigiai galbūt ir nėra pats praktiškiausias ar patogiausias automobilis kasdienai, tačiau labai stipri jo likutinė vertė bei modelio geidžiamumas leidžia šiam „Mercedes-Benz“ įsibrauti tarp pačių išskirtiniausių visureigų.

Parduodamo „Mercedes-Benz G63 AMG“ skelbimą galite peržiūrėti paspaudę šią nuorodą.

Mercedes-Benz G63 AMG
Mercedes-Benz G63 AMG

„Peugeot 3008 Hybrid4“

Ne, jums nepasivaideno – įdomiausių visureigių sąraše atsirado vietos ir „Peugeot“ markės visureigiui. Galbūt negalima šio automobilio tituluoti pačiu pajėgiausiu bekelėje ar dinamiškiausiu segmente, tačiau „3008 Hybrid4“ turi vieną įdomią detalę. Tai – netradicinė hibridinė platforma.

Jeigu esame įpratę sutikti benzino bei elektros motorų komponuotę, šis visureigis išsiskiria tuo, kad elektros variklis padeda dyzeliniam agregatui. Tai yra pirmasis dyzelinis hibridinis masinės gamybos automobilis pasaulyje. Mišrios šio modelio degalų sąnaudos siekia vos 3,8 l/100 km, o todėl naudojant transporto priemonę mieste su pilnu degalų baku galima įveikti beveik pusantro tūkstančio kilometrų atstumą. Bus sunku prisiminti, kada paskutinį kartą lankėtės degalinėje.

Parduodamo „Peugeot 3008 Hybrid4“ skelbimą portale Autoplius.lt galite peržiūrėti paspaudę šią nuorodą.

Peugeot 3008 Hybrid4
Peugeot 3008 Hybrid4

„Lada Niva“

1971-aisiais „Lada“ (arba „VAZ“) dizaino komanda sukūrė sovietų dizaino šedevrą. Kaip jie patys sakė, tai – lyg „Renault 5“ pasodintas ant „Land Rover“ platformos. Tai buvo „Lada Niva“ embrionas.

Po kelių metų debiutavęs modelis yra dar konservatyvesnis pavyzdys už G klasės „Mercedes-Benz“. Jo dizainas nesikeičia nuo 1977-ųjų. Ir tikėtina, kad nesikeis niekada, kad ir kiek ilgai tuktų „Niva“ gamyba.

Būtų sunku suskaičiuoti, kiek iš viso skirtingų modifikacijų turėjo šis rusiškas automobilis, tačiau sklando gandai, kad tai – nepakeičiamas ūkininko asistentas. Niekada negenda, o pusę šio automobilio remonto darbų galima atlikti su kaimo virtuvėje laikomais įrankiais.

„Lada Niva“ nėra brangus automobilis – portale Autoplius.lt tokie modeliai parduodami už 1000-2000 eurų.

Lada Niva
Lada Niva

„Toyota Land Cruiser“

Bekelės renginiuose esame įpratę matyti tikruosius purvo vonių guru – „Toyota Land Cruiser“ bei nuolatinius šio modelio konkurentus „Mitsubishi Pajero“ ar „Nissan Patrol“. Tai – tvirtai surinkti, nuolatinę visų varančiųjų ratų pavarą bei didelį sukimo momentą turintys bekelės monstrai.

Senesni modeliai yra pajėgūs mėgėjiškose „Offorad“ tipo varžybose, tačiau tuo pačiu ir gali būti labai saugi investicija. Galingesniais varikliais aprūpinti kelių dešimčių metų senumo „Land Cruiser“ labai stipriai išlaiko savo kainą ir kasmet tokius automobilius nupirkti tampa vis sudėtingiau.

1990 metais pagamintą, už daugiau nei 9 tūkst. eurų parduodamą purvo vonioms paruoštą „Toyota Land Cruiser“ galite pamatyti paspaudę šią nuorodą.

Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius