Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autoplius.lt „mobiliųjų“ lankytojų skaičius išaugo tris kartus

Lankomiausio transporto skelbimų portalo Autoplius.lt atliktos apklausos duomenimis, internetu mobiliuosiuose telefonuose naudojasi beveik 65 proc. apklaustųjų. Daugiausia jų naršo paieškos sistemas ir skaito naujienų portalus. Į klasifikuotų skelbimų portalus mobiliuosiuose užsuka trečdalis apklaustųjų. Autoplius.lt lankomumo statistika rodo, kad „mobiliųjų“ portalo lankytojų skaičius, lyginant pirmąjį praėjusių metų ketvirtį su paskutiniu, išaugo net 3 kartus.
Autoplius.lt mobili versija
Autoplius.lt mobili versija
Temos: 1 Autoplius.lt

Apklausa taip pat parodė, kad požiūris, jog mobiliojo interneto paslaugos brangios (25 proc.), yra pagrindinė priežastis, dėl ko likusieji 35 proc. respondentų nesijungia prie interneto, naudodamiesi mobiliaisiais telefonais. 21 proc. jų mano, kad taip naršyti yra nepatogu, beveik penktadalis (18 proc.) teigia, jog jų telefonas nėra pritaikytas naršyti internete. Apklausos duomenimis, išmaniaisiais telefonais nesinaudojo apie 44 proc. respondentų.

„Išmanieji telefonai su internetu turi išties daug privalumų – lietimo ekranais valdomais mobiliaisiais naršyti neretai patogiau nei kompiuteriu. Be to, internetu mobiliajame galima naudotis bet kur ir bet kada, o mobiliems telefonams pritaikyti portalai veikia išties greitai“, – sako Autoplius.lt vystymo vadovas Viktoras Daukšas. Jo teigimu, siūlydami vis konkurencingesnius mobiliojo interneto ir išmaniųjų telefonų pasiūlymus, mobiliojo ryšio operatoriai sparčiai augina mobiliojo interneto rinką ir dar sparčiau augins ją ateityje.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, abonentų, kurie vien per trečiąjį 2010 m. ketvirtį bent kartą mobiliuoju telefonu prisijungė prie interneto, Lietuvoje yra 1,3 mln. – 11 proc. daugiau nei tuo pačiu metu 2009-aisiais. Pasak V. Daukšo, toks didelis interneto abonentų, kurie jungiasi per mobiliuosius telefonus, skaičius paskatino atnaujinti ir mobiliąją Autoplius.lt versiją. Specialiai mobiliesiems pritaikyta portalo versija pasiekiama telefone suvedus auto.plius.lt. Naudojantis ja mobiliojo interneto vartotojai pageidaujamus automobilių pasiūlymus telefonuose gali susirasti greičiau ir patogiau.

„Specialiai mobiliesiems pritaikytoje Autoplius.lt versijoje yra tik svarbiausia portalo funkcija – paieška. Paieškos lauke padarę pageidaujamus pasirinkimus lankytojai gaus rezultatus – atrinktų skelbimų sąrašą, kuriame galės peržiūrėti sudominusius pasiūlymus. Bus galimybė pasižymėti skelbimus, naudotis tekstine paieška ir išsaugoti paieškas – bus įsimenama paskutinė paieška, kad sugrįžus nereikėtų jos suvesti iš naujo“, – pasakoja V. Daukšas.

Pirmoji galimybė naršyti Autoplius.lt mobiliajame telefone buvo pristatyta jau 2006-aisias, o 2007 m. portalus Autoplius.lt, Domoplius.lt valdanti ir prižiūrinti bendrovė „Plius“ už jų turinį svarbiausiuose Šiaurės ir Baltijos šalių mobiliojo interneto turinio apdovanojimuose „SurfPort Awards 2006“ pelnė nugalėtojo vardą.

Dėl sėkmingų inovacijų taikymo savo veikloje apdovanotas ir norvegų žiniasklaidos koncernas „Schibsted“, Lietuvoje valdantis bendroves „Plius“, „15 minučių“ bei „Žurnalų leidybos grupę“. 2010-aisiais jis buvo pripažintas trečiu stipriausiu skelbimų portalų valdytoju pasaulyje po tokių gigantų kaip „eBay“ ir „Craigslist“, rašo „Bloomberg Businessweek“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius