Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„AvtoVAZ“ su prancūzais kuria kompaktišką miniveną, su amerikiečiais – mažą visureigį

Didžiausias Rusijos automobilių gamintojas „AvtoVAZ“ praneša, kad drauge su „Renault-Nissan“ kuria kompaktišką ir nebrangų miniveną, o su „General Motors“ – nedidelį padidinto pravažumo automobilį. Taip pat nebrangų.
„Lada Niva“
„Lada Niva“ / Gamintojo nuotr.

Pasak „AvtoVAZ“ prezidento Igorio Kamarovo, naujas „Lada“ prekės ženklo minivenas bus gaminamas naudojant „Renault-Nissan“ pasaulinę B0 platformą. Šiuo metu ji naudojama „Dacia Duster“ ir „Nissan Juke“ gamybai. Šiai platformai bus pritaikyti „Dacia Logan“ komponentai.

Kompanija tikisi, kad pirmieji tokie automobiliai nuo konvejerio pradės riedėti 2014 metais ir kainuos mažiau nei 25 tūkst. JAV dolerių (apie 60 tūkst. lt).

Rusai vieną automobilį kurs su prancūzais, kitą su amerikiečiais. Laikai keičiasi...„AvtoVAZ“ neseniai atsisakė planų vien savo jėgomis sukurti padidinto pravažumo modelį. Jis turėjo būti panašus į 2008 metų Maskvos automobilių parodoje demonstruotą „Lada C-Cross“ koncepciją. Deja, kompanija susidūrė su finansiniais sunkumais ir projektas nutrauktas.

Bet visureigis, greičiausiai, „Lada“ gamoje bus. Jis bus kuriamas drauge su amerikiečiais „General Motors“. Tiesa, amerikiečių šiame sandoryje gali būti mažai – kalbama, kad šis kompaktiškas visureigis bus kuriamas su „GM Daewoo“ Pietų Korėjoje.

„Lada Niva“ pakeisiantis visureigis bus kuriamas ant sekančios kartos „Chevrolet Captiva“ platformos. Ji šiuo metu kuriama Korėjoje.

GAZAS.LT komentaras. „AvtoVAZ“ žingsniai protingi. Šiuo metu Rusijoje per metus parduodama beveik 500 tūkst. visureigių. Pristačius „Lada“ prekės ženklo nebrangų, bet tvirtą automobilį, didžioji rinkos dalis galėtų atitekti būtent „AvtoVAZ“ kompanijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius