Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benzino kainai perkopus 5 Lt, vairuotojams teks labiau saugoti savo degalų bakus nuo vagių

15min.lt jau skelbė, kad populiariausio A95 benzino kainos šią savaitę perkopė 5 Lt ribą.
Benzino kaina „Statoil“ degalinėje
Benzino kaina „Statoil“ degalinėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Bus lengviau skaičiuoti“, – pamatęs, kad litro kaina pasiekė 5 litus, sumurmėjo vienas gerai nusiteikęs vairuotojas, vakar vienoje Kauno degalinių pylęsis degalų. Kiti miestiečiai nebuvo taip gerai nusiteikę, rašoma „Kauno dienos“ publikacijoje.

Jau kelias savaites internetinėje erdvėje neslopsta diskusijos apie tai, kad kainų šuolis įkvėps dau daugiau degalų vagių. Tamsiuose daugiabučių kiemuose jie šeimininkauja nieko nesibaimindami.

Kauno degalinėse kalbinti kauniečiai neabejojo, kad kainų šuolis turės įtakos degalų vagystėms. „Prieš keletą mėnesių, kai pasigirdo pirmieji signalai dėl brangimo, teko patirti tai savo kailiu. Kadangi automobilio degalų bako dangtelis buvo su užraktu, vagys pragręžė baką ir taip degalus išleido. Nuvažiavau pas meistrą, tai jis juokėsi, kad per savaitę aš jau šeštas su tokia problema kreipiuosi“, – pasakojo kaunietis Dominykas Petrauskas.

Jo žodžius patvirtino mechaniku dirbantis Nikolajus Mitrovas: „Vieną mašiną teko net du kartus remontuoti, nes vagys du kartus nupjovė vamzdelius ir pavogė degalų likučius.“

Meistras pasakojo, kad praėjusią vasarą tokių automobilių teko remontuoti daugiau nei penkiolika. Vyras neabejoja, kad tokių vagysčių tik daugės.

„Kai kurie automobilių savininkai net prašė pagaminti apsaugus degalų padavimo vamzdeliams“, – pasakojo meistras. Spynos ir apsaugai vargu ar sustabdys vagis.

„Be jokios abejonės, šios vagystės neatsiejamos nuo didėjančių degalų kainų. Kuo degalai brangesni degalinėje, tuo ir vagys daugiau uždirba“, – dėstė N.Mitrovas.

Pirma mintis: sugedo degalų lygį rodanti rodyklė

Kauniečiai pasakojo pačių įvairiausių degalų vagysčių istorijų. Kai kurie miestiečiai rytais net nepastebi, kad pasidarbavo degalų vagys. Sėda į automobilį ir išvažiuoja iš daugiabučio kiemo, tačiau už kelių šimtų metrų sustoja.

„Sugedo degalų lygį rodanti rodyklė“, – dažniausiai tokia pirma mintis aplanko vairuotoją, jei jis ne per seniausiai prisipylė degalų, o prietaisas rodo, kad bakas yra tuščias. Greitai paaiškėja tikroji sustojimo priežastis – vagys išsiurbė degalus.

Viešojoje erdvėje pasipylė komentarų, kad vagys net degalinėse nusižiūri automobilius, kurių savininkai pilasi pilnus bakus degalų, ir nuvažiavę į daugiabučio kiemą automobilį palieka nakčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius