Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų automobilių sektorius: augimas priklauso nuo prieigos prie Europos rinkos

Didžiosios Britanijos automobilių gamybos sektorius trečiadienį pareiškė, kad jo augimas priklauso nuo šalies „neribotos prieigos“ prie Europos bendrosios rinkos, o Britanijos sprendimas išstoti iš Europos Sąjungos kelia dėl to rimtų abejonių.
Demonstracijos Londone
Demonstracijos Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų augimas priklauso nuo apibrėžtumo ir nuolatinės atviros ir abipusės prieigos prie daugiau nei šimto rinkų, su kuriomis JK automobilių gamybos sektorius sėkmingai prekiauja“, – išplatintame pareiškime cituojamas britų automobilių gamintojų ir prekiautojų draugijos (SMMT) vykdomasis direktorius Mike'as Hawesas.

Pranešimas buvo išplatintas prieš trečiadienį Londone prasidedančią kasmetinę konferenciją, kurioje dalyvaus automobilių gamybos kompanijos iš visos Europos.

„Ir mes kalbame ne tik apie galutinai pagamintus automobilius, o apie dalis, technologijas ir platesnę automobilių gamybos grandinę. Bet kokius klausimus, susijusius su rizikos veiksniais ir neapibrėžtumu, britų vyriausybė turi nedelsiant spręsti“. – sakė SMMT vadovas.

Praėjusį ketvirtadienį Britanijoje įvykusio referendumo metu dauguma šalies gyventojų pasisakė už šalies išstojimą iš Europos Sąjungos. Dar prieš balsavimą didžiosios automobilių gamybos kompanijos, kaip „Toyota“ ir „Nissan“, pasisakė prieš vadinamąjį „Brexit“ ir pabrėžė, kad didžioji dalis Britanijoje pagamintos produkcijos yra eksportuojama į kitas Europos šalis ir kitur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius