Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas „Ford“ bandymas užkariauti rinką – antrosios kartos „Edge“

Pirmą kartą dienos šviesą „Edge“ išvydo dar 2006-aisiais ir pabandė tapti konkurentu „Nissan Murano“. Sunku pasakyti, ar tai padaryti „Ford“ gamintojui pavyko, tačiau dabar išmušė metas į kovą mesti antrosios kartos „Edge“.
Antrosios kartos „Ford Edge“
Antrosios kartos „Ford Edge“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šis, antros kartos krosoveris sukurtas naujojant „Ford“ vidutinio dydžio automobilių platformą, kuri buvo pasitelkta ir „Fusion“ bei „Mondeo“ modelių gamybai. Išorės dizainas praktiškai nepasikeitė nuo to, kuris buvo pademonstruotas pristatant „Edge Concept“ modelį.

Kaip ir kituose „Ford“ modeliuose, taip ir šiame, daug dėmesio skiriama saugumo technologijoms. Tai tie patys privalumai kaip ir kituose gamintojo kūriniuose – pagalbos vairuotojui sistemos, intuityvi eismo sąlygų sistema, parkavimo pagalbininkas ir kitos technologijos bei smulkmenos.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antrosios kartos „Ford Edge“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antrosios kartos „Ford Edge“

„Edge“ bus siūlomas trijų skirtingų komplektacijų: SE, SEL, Sport ir Titanium. Trys motorai bus montuojami viso pasaulio užsakovams. Standartiniu varikliu pasirinktas dviejų litrų darbo tūrio, keturių cilindrų „Ecoboost“ agregatas. Jis pasieks 270 Nm sukimo momentą.

Kaip alternatyva siūlomas ir 2,7 litro darbo tūrio, V formos, 6 cilindrų agregatas, kurio galia viršys 300 AG. Dar vienas potencialus agregatas, galimai užpildysiantis ertmę po „Edge“ variklio gaubtu – 3,5 litro atmosferinis agregatas, kuris, kaip manoma, bus aprūpintas šešių laispnių automatine transmisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius