Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbuotojų sąjunga gali privesti SAAB prie bankroto

Finansiniai neramumai Švedijos automobilių gamintoją persekioja ir toliau. Tačiau dabar SAAB turėtų jausti svylančius padus.
SAAB avarija
SAAB avarija / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 SAAB

„IF Metall“ bei „Unionen“ – dvi didžiausios darbuotojų grupės, dirbančios šiam koncernui, gali kreiptis į teismą dėl laiku nemokamų atlyginimu. Tokie veiksmai, tikėtina, jog privestų kompaniją prie bankroto, jeigu darbuotojai per artimiausias dvi savaites negaus atlyginimų.

Praėjusį antradienį SAAB pareiškė, jog algos daliai jų darbuotojų gali vėluoti. Pagal įstatymus, automobilių gamintojas su savo personalu turėtų atsiskaityti penktadienį.

Asmuo, atsakingas už derybas dėl atlyginimų teigia, jog kreiptis į teismą bus būtina, norint priversti gamintoją išmokėti skolas.

Jis taip pat pabrėžė, jog praėjus savaitei po nemokumo, teismas gali konstatuoti SAAB bankrotą. Kad koks skaudus smūgis tai būtų Švedijos, ar net viso pasaulio automobilių pramonei, darosi panašu, jog tokie veiksmai bus privalomi.

„SAAB daro ką tik gali, kad tik laiku sumokėtų algas, tačiau rizika, kad visa tai vėluos – pakankamai didelė“, - teigia vienas iš koncerno atstovų. „Pagrindinis mūsų tikslas – laiku išmokėti algas. Tik toliau, pagal prioritetą seka visos produkcijos atnaujinimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius