Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl konflikto su dalių tiekėjais VW priversta stabdyti „Golf“ gamybą

Sunkumų slegiama automobilių gamintoja „Volkswagen“ priversta sustabdyti populiaraus „Golf“ modelio gamybą savo pagrindinėje Vokietijos gamykloje. Tačiau į teisinį konfliktą su dalių tiekėjais įsivėlusi automobilių milžinė tikina, kad metinis gamybos tikslas bus pasiektas.
V kartos „Volkswagen Golf R32“
V kartos „Volkswagen Golf R32“ / „Volkswagen“ nuotr.
Temos: 1 Volkswagen Golf

„Golf“ gamyba Volfsburgo gamykloje šiaurinėje Vokietijos dalyje „nuo pirmadienio bus sustabdyta visai savaitei“, savaitgalį pareiškė įmonės atstovas spaudai.

Pernai šioje gamykloje buvo surinkta apie 815 tūkst. transporto priemonių, įskaitant beveik 500 tūkst. „Golf“ ir „Golf Sportsvan“ vienetų.

Rugpjūčio 12 d. „Volkswagen“ gavo teismo nurodymą pavarų dėžių dalis tiekiančiai bendrovei „ES Automobilguss“ bei sėdynių apmušalus siuvančiai įmonei „Cartrim“ atnaujinti savo tiekimą, kuris buvo sustabdytas šio mėnesio pradžioje.

Tačiau įmonės sprendimą apskundė ir kitas teismo posėdis įvyks tik rugpjūčio 31 d. Dėl to „Volkswagen“ gamybinės problemos gali tęstis ir toliau.

Konfliktas kilo dėl to, kad „Volkswagen“ nutraukė kelias sutartis su „ES Automobilguss“ ir „Cartrim“ be jokio išankstinio persėjimo, kompensacijos ir nenurodydama priežasties. Tad įmonėms, anot jų, neliko kitos išeities, kaip tik sustabdyti tiekimą, kad jos galėtų apsaugoti savo darbuotojus.

Žiniasklaidos duomenimis, „Volkswagen“ iš visų savo tiekėjų reikalavo nuolaidų, kurių bendra vertė siekė ne vieną milijardą eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius