-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai įspėja: parduodami automobilį neatiduokite draudimo

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ pastebi, kad padažnėjo atvejų, kai vairuotojai, parduodami automobilius, pirkėjui perduoda ir savo vardu išrašytus privalomojo vairuotojų draudimo ir registravimo liudijimus. Naujajam savininkui sukėlus eismo įvykį ar kitaip pažeidus Kelių eismo taisykles, atsakomybė užgula buvusių savininkų pečius.
Eismo įvykio deklaracija
Eismo įvykio deklaracija / Susisiekimo ministerijos iliustr.
Temos: 1 Draudimas

„PZU Lietuva“ Masinių žalų skyriaus vadovas Tomaš Stankevič sako, kad bėdų kyla tuomet, kai  automobilio pardavėjas tiesiog perduoda automobilio registracijos liudijimą pirkėjui, o jis perregistruoja automobilį savo vardu, bet neapsidraudžia privalomuoju vairuotojo draudimu.

Dar blogiau, jei  savininkas parduoda savo transporto priemonę ir neperregistruoja nei automobilio, nei draudimo – taip automobilis apdraudžiamas buvusio savininko vardu. Atsitikus nelaimei jam neretai tenka nueiti kryžiaus kelią, kad įrodytų savo nekaltumą.

Nesusipratimų galima išvengti, reikia tik atlikti visus formalumus iki galo

„Tokiu atveju naujojo automobilio savininko sukelti įvykiai, kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai patenka buvusio savininko sąskaiton ir mažina drausmingumo kategoriją“, – pasakojo Tomaš Stankevič. Drausmingumas yra vienas svarbiausių kriterijų skaičiuojant draudimo įmoką, tad tokiais atvejais ji būna pastebimai išaugusi. Pasak „PZU Lietuva“ atstovo, apie pasikeitusią drausmingumo kategoriją vairuotojas sužino pats atėjęs apsidrausti.

„PZU Lietuva“ žalų ekspertas taip pat perspėja vairuotojus, kad, parduodant automobilį nereikėtų perduoti savo vardu išrašyto privalomojo transporto priemonės valdytojo civilinės atsakomybės draudimo liudijimo. „Pardavėjas turėtų nutraukti savo draudimo sutartį, o pirkėjas – iš karto apdrausti automobilį savo vardu. Draudikas likusią draudimo įmokos dalį gali grąžinti arba perkelti kitoms kliento draudimo sutartims apmokėti“, – sakė T. Stankevič.

Draudikas sako, kad nesusipratimų galima išvengti, reikia tik atlikti visus formalumus iki galo. „Jokios painiavos dėl svetimų klaidų neturėsite, jei pardavėjas išregistruos automobilį valstybės įmonėje „Regitra“, nutrauks arba perrašys draudimo sutartį, o pirkėjas jį registruos ir apdraus savo vardu. Sugaišę kelias minutes ir apdraudę savo automobilį draudimo skyriuose čia pat, šalia „Regitros“, ateityje sutaupysite daug laiko ir sveikatos“, – pabrėžė T. Stankevič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius