Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dubajaus automobilių parodos lankytojus pritrenkė 5000 AG turintis „Devel Sixteen“

Pamenate 3,4 mln. JAV dolerių (beveik 9 mln. Lt) vertės „W Motors Lykan Hypersport“ superautomobilį su deimantais papuoštais žibintais? Tai – tik „gėlytės“, palyginti su tuo, ką išvydo Dubajaus automobilių parodos lankytojai.
„Devel Sixteen“
„Devel Sixteen“ / Kadras iš vaizdo siužeto

Šalia šio automobilio bet kokia kita mašina pagal deklaruojamas dinamines savybes atrodytų, kaip trumpas anekdotas. Nubluktų net ir „Bugatti Veyron Super Sport“.

„Devel Sixteen“ pavadinime antrasis žodis parinktas ne veltui – mat, viduryje sumontuotas 7,2 litro V16 benzininis variklis, kuriam keturi turbokompresoriai leidžia generuoti sunkiai suvokiamus 5000 AG.

Gamintojo teigimu, 100 km/val. šis automobilis pasieks per 1,8 sekundės, o maksimalus jo greitis sieks apie 560 km/val. – daugiau nei pusę tūkstančio kilometrų per valandą. Panašu, kad kažkas žiūrėjo per daug fantastinių filmų.

Deklaruoti, kad teorinis automobilio maksimalus greitis siekia 560 km/val. yra paprasta. Tačiau įrodyti tai – labai sunku. Reikia nepamiršti, kad greičiui padidėjus du kartus, oro pasipriešinimas padidėja keturiskart – priklausomybė didėja kvadratu (greičiui padidėjus 3 kartus, oro pasipriešinimas padidės 9 kartus ir t.t.).

VIDEO: „Devel Sixteen“ Dubajaus automobilių parodoje

Esant tokiam, nebijokime to žodžio, „kosminiui“ greičiui masyvaus galinio spoilerio galai turėtų nuo prispaudimo jėgos turėtų nulinkti.

Akivaizdu, kad kuriant šį automobilį arabams pritrūko fantazijos. Todėl jie pasiskolino daugybę akcentų iš įvairių superautomobilių. Visas kokpitas iš išorės primena „Pagani Zonda“, o automobilio priekyje galima pastebėti „Lamborghini Veneno“ ir „Egoista“ modeliuose matytas detales.

Nors ir galinę mašinos dalį puošia kažkas panašaus į dvi reaktyvines turbinas, gamintojas tvirtina, kad tai – tik imitacija. „Devel Sixteen“ įdomų saloną, kurio prietaisų skydas bei kai kurios detalės šiek tiek primena „Koenigsegg CCX“ automobilius. Ypač – ratu išdėstyti mygtukai.

Neatskleidžiama, kokia šio superautomobilio kaina ir neaišku, ar jie bus gaminami. Galų gale, visa ši istorija šiek tiek primena juokingus „Rotary Supercars“ kompanijos užmojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius