Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dyzelgeito“ auka: traukiasi „Audi“ techninės plėtros vadovas Stefanas Knirschas

Vokietijos automobilių gamybos kompanija „Audi“ pirmadienį pranešė, kad atsistatydino jos techninės plėtros vadovas. Nuo pirmadienio nebedirbantis vadovas pasitraukė po to, kai Vokietijos spauda apkaltino jį prisidėjus prie vadinamojo „dyzelgeito“, į kurį pateko įmonę kontroliuojanti kompanija „Volkswagen“.
„Audi“ gamykla Bratislavoje
„Audi“ gamykla Bratislavoje / „Audi“ nuotr.

Stefanas Knirschas „Audi“ techninės plėtros vadovo poste buvo tik dešimt mėnesių. Jis pakeitė kita aukščiausios grandies inžinierių, kuris buvo suspenduotas dėl pradėto tyrimo, susijusio su kilusiu skandalu dėl dyzelinių automobilių taršos duomenų klastojimu.

„Audi“ praneša, kad S. Knirschas „traukiasi su Stebėtojų tarybos pritarimu“, tačiau daugiau apie jo pasitraukimo priežastis neskelbiama.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Knirschas, atsistatydinęs „Audi“ techninės plėtros vadovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Knirschas, atsistatydinęs „Audi“ techninės plėtros vadovas

Savo ruožtu Vokietijos laikraštis „Bild am Sonntag“ praėjusią savaitę paskelbė, kad JAV teisininkų firmos „Jones Day“ atliktas vidinis tyrimas esą atskleidė, kad S. Knirschas žinojo, jog „Audi“ dyzeliniuose automobiliuose su trijų litrų varikliais yra įdiegta taršos duomenis padedanti klastoti programinė įranga. Jis esą taip pat melavo apie tai, jog žinojo tai.

Skandalas dėl dyzelinių automobilių kilo praėjusių metų rugsėjį, kai paaiškėjo, kad „Volkswagen“ vienuolikoje milijonų dyzelinių automobilių visame pasaulyje įdiegė oro taršus duomenis klastojančią programinę įrangą.

Daugiausia tokia įranga buvo įdiegta „Volkswagen“ prekės ženklo automobiliuose, tačiau jos aptikta ir koncerno gaminamuose „Audi“, „Škoda“ ir „Seat“ automobiliuose.

„Audi“ išsamiau komentuoti pranešimo apie savo techninės plėtros vadovo pasitraukimą atsisakė. Taip pat neskelbiama, kas jį pakeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius