Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fiat“ planuoja parduoti „Ferrari“ akcijas

Jau kuris laikas sklandančius gandus apie „Ferrari“ pardavimą patvirtino pats kompanijos „Fiat“ vadovas Sergio Machionne.
„Fiat“ vadovas Sergio Marchionne
„Fiat“ vadovas Sergio Marchionne / Gamintojo nuotr.

Pasak jo, „Fiat“ galvoja ir apie visišką „Ferrari“ perleidimą į kitas rankas, ir apie dalinį jos akcijų pardavimą. Jis neužsimena, ar koncernas „Volkswagen“ galėtų būti vienas iš kandidatų, tačiau to ir nepaneigia.

„Po vizito Turino mieste įsikūrusiame „Fiat“ štabe mes esame įsitikinę, kad „Fiat ir „Chrysler“ taps viena kompanija. Taip pat galime pranešti, kad jie rimtai galvoja parduoti vieną didžiausių automobilių dalių gamintojų „Marelli“ ir legendinę „Ferrari“, – sakė „Morgan Stanley“ finansų analitikas Stuartas Pearsonas.

Pasak analitiko, prieš didesnius perversmus „Fiat“ kažkurią dalį „Ferrari“ akcijų paleis į akcijų biržą.

Primename, kad jau kuris laikas sklandančius gandus apie „Ferrari“ akcininkų pasikeitimus iš dalies patvirtino Abu Dabyje per „Formulės-1“ lenktynes pasiektas susitarimas tarp „Fiat“ ir Jungtinių Arabų Emyratų investuotojų. Šiuo susitarimu „Fiat“ perima visas turtingų JAE investuotojų kontroliuojamas „Ferrari“ akcijas.

„Fiat“ šiuo žingsniu bando užsitikrinti reikiamą pinigų kiekį, kad susijungtų su „Chrysler“. Jei šis sandoris įvyktų, italai užsitikrintų vietą didžiausių pasaulio automobilių gamintojų gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius