Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ pranešė apie 201 mln. JAV dolerių pelno kritimą antrąjį 2011 metų ketvirtį

„Ford Motor Co.“ atstovai pranešė, kad jų antrojo 2011 metų ketvirčio pelnas visame pasaulyje siekė 2,4 milijardo JAV dolerių – tai yra 201 milijonu mažiau nei tuo pačiu periodu praėjusiais metais, tačiau daugumą pesimistiškai nusiteikusių autorinkos ekspertų teko nuvilti, nes labai mažai kas prognozavo kompanijai „tik“ tokį pelno sumažėjimą. Metų pradžioje buvo ir nuomonių, kad 2011-ieji „Ford“ baigsis nuostolingai.
Naujasis „Ford Focus“ jau Lietuvoje
Naujasis „Ford Focus“ jau Lietuvoje / Gamintojo nuotr.

„Ford“ teigia, kad pagrindinė kritimo priežastis – tęsiamas paskolų išsimokėjimas bei esamų produktų platinimas Azijoje. Būtent šiame žemyne „Ford“ paskelbė turinti ambicingų plėtros planų, tad dėl dabartinio pajamų mažėjimo gamintojo atstovai per daug galvos nesuka.

Juolab kad kompanijos pajamos didėjo – antrąjį 2011-ųjų ketvirtį jos siekė 35,5 mlrd. JAV dolerių, 4,2 mlrd. daugiau nei praėjusiais metais.

Vis tik vienas dalykas įdomus – ambicingus planus Azijoje šiuo metu skelbia turbūt 99 iš 100 automobilių gamintojų. Nepaisant to, kad jau dabar nemažą dalį kompanijų pajamų sudaro pinigai iš šio žemyno. Artėja naujų automobilių Azijoje bumas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius