-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ispanijos metų automobiliu išrinktas „SEAT Leon“

Prieš pat Naujuosius SEAT kompaniją pasiekė itin maloni žinia. Naujasis „Leon“ modelis paskelbtas geriausiu Ispanijos automobiliu. Šį sprendimą priėmė 34 apie automobilius rašančių žurnalistų komisija ir tai yra prestižiškiausias automobilių titulas šioje šalyje. Kiek anksčiau Lietuvoje „Leon“ buvo išrinktas į finalinį geriausių automobilių septintuką, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
„SEAT Leon“
„SEAT Leon“ / SEAT nuotr.

Ispanijoje metų automobilio titulas šiam automobiliui atiteko už atraktyvų dizainą, ekologiškumą ir ekonomiškumą bei neprilygstamą kainos ir kokybės santykį. Šis apdovanojimas SEAT kompanijai itin reikšmingas, mat savo gimtojoje šalyje SEAT automobiliai nebuvo renkami geriausiais nuo 1986 metų, kai metų automobilio titulą iškovojo „SEAT Malaga“.

SEAT Ispanijos padalinio direktorius Mikelis Palomera, atsiimdamas apdovanojimą sakė, kad „tai ypač brangi dovana ir didelė garbė, nes naujasis „Leon“ modelis idealiai atitinka kompanijos filosofiją kurti sportiškus ir dinamiškus automobilius, pasižyminčius išskirtine išvaizda. Šį modelį įvertino ir pirkėjai – jis jau dabar gerina pardavimo rekordus ne tik Ispanijoje, bet ir visoje Europoje.“

„Leon“ kompanijai itin reikšmingas, nes pagal svarbą ir populiarumą tai yra antras automobilis po „Ibiza“ modelio. Šiemet pirkėjai įsigijo jau daugiau kaip 80 000 „Leon“ modelių, o tai yra beveik penktadaliu daugiau negu pernai.

Kurdamas šį automobilį SEAT investavo 800 milijonų eurų. „Leon“ parduodamas su trimis kėbulo versijomis: trejų ir penkių durų hečbekas arba universalas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius