Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išprotėjęs aštuntojo dešimtmečio konceptas – „Maserati Boomerang“

1971-ųjų Turino automobilių parodoje „Maserati“ parodė italo dizainerio Giorgetto Giugiaro kūrinį, kuriam abejingų neliko. „Boomerang“ modelis išsiskyrė iš kitų parodos dalyvių ne tik savo aštria išore – atrodo, kad gatvėje kliudęs stulpą automobilis jį ne sulenktų, o tiesiog perkirstų. Įsiminė ir automobilio vidus – vairas keturiose vietose sujungtas su priekine konsole ir yra apskritimo formos be jokių sujungimų viduryje.
„Maserati Boomerang“
„Maserati Boomerang“

Parodytas Turine, „Maserati Boomerang“ buvo tik konceptas, kuris gatvėse važiuoti negalėtų, tačiau pastebėję milžinišką susidomėjimą, italai 1972-ųjų Ženevos automobilių parodoje parodė pilnai funkcionuojantį automobilį.

„Boomerang“ dizaino linijos tapo įkvėpimu vėlesniems G. Giugiaro projektams. „Maserati“ koncepto linijas galima įžvelgti pirmosios kartos „Volkswagen Golf“, „VW Passat“, „Lancia Delta“, trečios kartos „Maserati Quattroporte“, „Lotus Esprit“ ar „De Lorean DMC-12“.

„Maserati Boomerang“
„Maserati Boomerang“

Aštriabriaunis konceptas turėjo 310 AG išvystantį 4,7 l V8 variklį, kurio galia mechaninės penkių pavarų transmisijos pagalba perduodama į galinius ratus.

„Boomerang“ po Ženevos parodos buvo įregistruotas kaip eilinis automobilis, tačiau gaminti daugiau tokių modelių italai nedrįso – išskirtinis bumerangas liko vieninteliu, naudojamu parodose. Po 1974-ųjų Barselonos automobilių parodos „Maserati Boomerang“ buvo parduotas vienam automobilių kolekcionieriui ir kitą kartą viešumoje pasirodė tik 1990-aisiais Paryžiuje. Vėliau automobilis buvo perduotas kitam kolekcionieriui, kuris į parodas jį tampė dažniau, o paskutinį kartą „Boomerang“ pasirodė 2013-aisiais Belgijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius