Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas renka Europos metų automobilį?

Baigiantis Frankfurto automobilių parodai, artėja dar vienas svarbus šiai pramonei įvykis – Europos metų automobilio rinkimai. Nugalėtojas bus paskelbtas po mažiau nei trijų mėnesių, taigi straipsnyje susipažinsime su Europos metų automobilio rinkimais.
Europos metų automobilis
Europos metų automobilio rinkimai
Temos: 2 Rinkimai Europa

Prieš tai – šiek tiek informacijos apie praėjusių metų renginį: pirmąją vietą užėmė „Nissan Leaf“. Tai – pirmasis elektromobilis, laimėjęs šį prestižinį konkursą, surinkęs 257 taškus. Už savęs jis paliko „Alfa Romeo Giulietta“ su 248 taškais bei „Opel Meriva“, surinkusį 244 balus.

Gamintojo nuotr./„Nissan Leaf“ – praėjusių metų konkurso nugalėtojas
Gamintojo nuotr./„Nissan Leaf“ – praėjusių metų konkurso nugalėtojas

Vertintojų komisiją sudaro 59 žurnalistai iš 23 skirtingų Europos valstybių. Jie susirinks Švedijoje, kur ir vyks visas konkursas. Kiek savo atstovų siųs valstybės, priklauso nuo to, kokią padėtį ji užima automobilių pramonėje. Ispanija, Prancūzija, Vokietija, Italija bei Didžioji Britanija į rinkimus siųs po šešis žurnalistus, žmonių iš kitų valstybių bus atitinkamai mažiau.

Rinkimuose gali dalyvauti tik automobiliai, siūlomi rinkai ne ilgiau kaip 12 mėnesių. Reglamente numatyta, jog bandomas modelis turi būti visiškai naujas, o ne tik po kosmetinio ar mechaninio atnaujinimo (kitaip sakant, automobilis turi būti naujos kartos). Negana to, rinkimuose dalyvaujantis automobilis bandymų metu turi būti parduodamas bent penkiose Europos valstybėse, 5 000 modelių per metus.

Automobiliai bus vertinami pagal daugybę kriterijų, įskaitant dizainą, saugumą, kainą, dinamiškumą. Komisijos teigimu, vienas iš svarbiausių kriterijų – pažangumas iš techninės pusės ir kainos bei kokybės santykis.

Įprastas žurnalistų balsavimas atrinks septynis geriausius iš visų 35 dalyvių. Kad išrinktų geriausią modelį, kiekvienas komisijos dalyvis galės 25 taškus paskirstyti penkiems automobiliams, tačiau maksimalus taškų skaičius, kurį galima duoti vienam modeliui – 10.

Europos metų automobilio rinkimai neskirstys skirtingų modelių atskiroms kategorijoms. Laimės automobilis, surinkęs daugiausia taškų, o koks jo variklis, kėbulo forma ir kitos detalės – nesvarbu.

Visus rinkimų dalyvius pamatysite priskirtoje galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius