Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas ketvirta vairuojanti moteris automobilį gavo dovanų

Moterys labiau linkusios dalytis pirkinių našta, parodė lankomiausio transporto skelbimų portalo Autoplius.lt atlikta apklausa – kas ketvirta vairuojanti moteris automobilį gavo dovanų nuo antrosios pusės arba giminaičių. Apskritai trys iš keturių respondentų savo vairuojamus automobilius pirko patys ir tik kiek mažiau nei dešimtadalis jį įsigijo drauge su antrąja puse.
2012 m. „Mercedes-Benz SLK“ kabrioletas
Automobilis-dovana. / Gamintojo nuotr.

Autoplius.lt vystymo vadovo Viktoro Daukšo teigimu, apklausa taip pat parodė, kad nauji automobiliai pirkėjams kol kas sunkiai įkandami – daugiau nei pusė respondentų vairuoja transporto priemones, kurių amžius svyruoja nuo 11 iki 20 metų. Lietuviai dažniau perka senesnius, bet prabangesnius automobilius nei naujesnius, ekologiškesnius, bet paprastesnius. Populiariausi tarp apklaustųjų yra „Audi A4“ bei „Audi A6“ markės automobiliai, nemažai buvo ir vairuojančių „Opel Astra“ ir „VW Passat“.

„Vis tik nereikia daryti išvadų, kad perkami tik seni automobiliai. Analizuojant surinktus duomenis būtina atsižvelgti į gana jauną respondentų amžių – tik kiek daugiau nei pusė apklaustųjų yra vyresni nei 34 metų, net 35 proc. jų neturi nei 25 metų, o savo automobilį įsigijo vos prieš keletą metų. Galime tik pasidžiaugti, kad jaunimas stengiasi būti savarankiškas ir automobilius įsigyti patys“, – sako V. Daukšas.

Autoplius.lt vystymo vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad daugiausia respondentų vairuoja naujesnius automobilius nei vidutinis automobilio amžius. „Pagal automobilių su galiojančiomis techninėmis apžiūromis statistiką, metų pradžioje vidutinis automobilio amžius šalyje buvo 14,5 metų. Kas dešimtas respondentas vairuoja 2006–2011 metų automobilį, o dar kone ketvirtadalio transporto priemonės yra 5–10 metų amžiaus. Nauji automobiliai pirkėjams kol kas sunkiai įkandamiTaip pat įdomu tai, kad 32,4 proc. respondentų automobilį įsigijo sunkmečiu, 2008–2009 metais“, – sako V. Daukšas.

Paklausti apie automobilių spalvą, net trečdalis respondentų vairuoja pilkos ar sidabrinės spalvos automobilius, penktadalis – mėlynos, o juodus automobilius vairuoja apie 18 proc. atsakiusiųjų. Kaip ir buvo galima tikėtis, lietuviai nėra ryškių spalvų gerbėjai – nors kas dešimtas ir renkasi raudonus automobilius, balti ir geltoni automobiliai vairuojami rečiausiai, jų vos keletas procentų.

Vyrai dažniau nei moterys vairuoja sidabrinės, pilkos arba juodos spalvos automobilius, o moterys beveik dvigubai dažniau – žalius. Įdomu, kad vyrai dažniau nei moterys vairuoja raudonus automobilius.

Apie tyrimą. Apklausa buvo atlikta šių metų kovo 1–3 dienomis portale Autoplius.lt. Joje dalyvavo 1 168 respondentai, iš kurių 157 buvo moterys. Apklaustųjų amžius svyravo nuo 15 iki 55 metų ir daugiau, 35 proc. jų buvo iki 25 metų amžiaus, dar trečdalis – iki 34 metų. Didžioji dalis respondentų (61,6 proc.) gyvena didžiuosiuose miestuose, maždaug trečdalis – rajonuose, o kas dešimtas – kaimo vietovėse. Apie 36 proc. atsakiusiųjų vidutinės mėnesio pajamos siekia iki 1 200 Lt ir tik 15 proc. – daugiau nei 3 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius