-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius.lt barometras“: lietuviai įveža automobilius iš Vokietijos, išveža - į Rusiją

Iš viso Lietuvoje 2010 metais pirmą kartą registruotų naudotų automobilių buvo net 32 tūkstančiai – tai yra net 68 procentais daugiau, negu 2009 metais. Iš šalies naudotų mašinų buvo išvežta net 35 proc. daugiau – viso 33.4 tūkst.
„Volkswagen Passat“
„Volkswagen Passat“

Anot „Autoplius.lt barometro“ (ketvirtinio lankomiausio transporto skelbimų portalo Autoplius.lt leidinio) medžiagos, daugiausia naudotų automobilių į Lietuvą atkeliavo iš Vokietijos: net 41 proc. Iš Prancūzijos buvo įvežta 17 proc., o Italijos – 14 proc. naudotų mašinų.

Dažniausiai įvežami buvo „Volkswagen“ automobiliai: „Passat“ (viso įvežta 9387 mašinos), „Golf“ (5676) bei „Sharan“ (1575) užėmė atitinkamai pirmą, antrą ir dešimtą vietas populiariausių naudotų automobilių dešimtuke. „Audi A6“ (4594) bei A4 (3232) užėmė trečią bei penktą vietas, o „Opel“ koncerno gaminiai „Astra“ (4008), „Vectra“ (2804) bei „Zafira“ (1847) pasidalino atitinkamai ketvirtą, šeštą bei aštuntą vietas sąraše.

Šiame sąraše dominavo vokiškos automobilių markės. Tarp jų įsiterpti pavyko tik „Renault Scenic“ (septinta vieta, 1847 vnt.) bei „Toyota Avensis“ (devinta vieta, 1621 vnt.).

Iš Lietuvos išvežtų automobilių „topuose“ – tie patys modeliai. „VW Golf“, „VW Passat“, „Opel Vectra“, „Opel Astra“ buvo tarp iškeliaujančių mašinų lyderių.

Verta paminėti, kad į Lietuvą atkeliauja daugiausiai vienuolikos – penkiolikos metų amžiaus automobiliai, tuo tarpu į Rusiją bei kitas šalis dažniausiai išvažiuoja senesnės nei dvidešimt vienerių metų mašinos.

Daugiausia jų iškeliauja į jau minėtą Rusiją (24 proc.), Kazachstaną (12.5 proc.), Baltarusiją (11.7 proc.), Kirgistaną (10.5 proc.) bei Ukrainą (9.4 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius